Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
L�s bloggen her

Trodsig butiksejer fik besøg af politiet

Foto: detailfolk.dkTuesday den 5 January 2021 kl. 11:28 af: Kristian Holgersen

En kendt smykkedesigner har fået nok at restriktionerne og ville derfor åbne sine butikker mandag. Det fik politiet til at se forbi.

Smykkedesigneren Mai Manniche - der flere gange har gjort sig bemærket i debatten om håndteringen af coronavirussen - havde planer om at åbne sine butikker mandag.

Det skrev Mai Manniche på de sociale medier i weekenden, hvor hun også protesterede over nedlukningen af detailhandlen, som hun mener er “helt ude af proportioner med virkeligheden og fakta.”

Beslutningen om at bryde restriktionerne fik en del opmærksomhed - både i medierne og hos politiet. 

- Dagen gik som forventet. Nemlig at pressen og politiet mødte talrigt op. Det gjorde, at vi selvfølgelig låste dørene, da det jo ikke var vores kunder, men reel chikane, skriver Mai Manniche på Facebook.

Butikken i Aarhus fik besøg af politiet to gange, fortæller vicepolitiinspektør Kristian Juliussen til BT.

- Vi kunne konstatere, at døren var låst. Der var en ekspedient derinde, men der var lukket for kunder, siger han til avisen.

På Facebook skriver Mai Manniche, at butikkerne nu er åbne for reparationer og afhentning af varer, som er bestilt på nettet.

Tvivler på lovhjemmel

Tidligere har Mai Manniche også lagt opslag på Facebook, hvor hun påstår, at regeringen ikke har lovhjemmel til at lukke detailhandlen ned.

Den udlægning bliver afvist fra flere sider. I en mail til medlemmerne går brancheorganisationen Dansk Detail eksempelvis i rette med “flere historier og opslag på sociale medie” om mangel på lovhjemmel.

- Svaret er, at lovgrundlaget for nedlukningen er på plads, og at vi ikke har en "minksituation". Der er også kommet eksempler på butikker m.m., der med civil ulydighed reagerer mod nedlukningen, skriver Dansk Detail, som har godt 2.000 medlemsvirksomheder i mode- livstils- og boligbranchen.

- Og der er ingen tvivl om, at hele situationen er dybt frustrerende og ulykkelig, men vi oplever ikke herfra, at det er nogen god idé med civil ulydighed, lige som det vil være svært at hjælpe nogen ud af suppedasen, hvis det alligevel sker, skriver organisationen.

Samme svar lyder fra en professor i forfatningsret ved Syddansk Universitet.

- Lovgivningen er helt klar. Butikken skal være lukket. Man kan givetvis aftale afhentning af varer, som vi har set det med andre forretninger, siger Frederik Waage til Ekstra Bladet.

LÆS OGSÅ: Bilka har lukket for nonfood-varer i enkelte butikkerFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD