Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
L�s bloggen her

Kritik: Supermarkeder smyger sig uden om tilbudsregler

Foto: detailfolk.dkTuesday den 14 March 2017 kl. 10:58 - Kilde: Politiken

Ved ikke at angive en før-pris kan supermarkeder køre med de samme tilbud i næsten et år. Det udvander normalprisen, lyder kritikken.

Danske supermarkedskæder kan være lige lovlig kreative med markedsføringen af deres slagtilbud, lyder kritikken fra Forbrugerombudsmanden. Det skriver Politiken.

Avisen kommer med et eksempel fra Netto, som har reklameret for en kylling til 25 kroner i sin tilbudsavis hele tre gange i årets første to måneder.

Ifølge retningslinjerne fra Forbrugerombudsmanden kan en vare kun være på tilbud, hvis den har været til salg for normalprisen i en periode på fire uger. Men ved at undlade at angive besparelsen på en vare som tilbudskyllingen, kan Netto og andre supermarkeder omgå de regler.

Det udvander normalprisen, mener man hos Forbrugerrådet.

- Det er for nemt at omgå reglerne om, hvor længe en dagligvare må være nedsat, så reglerne bør strammes op. Forbrugerne kan springe på en vare, der fremstår som et tilbud, som reelt set ikke er særlig godt, fordi normalprisen udvandes. Reglerne er til for, at der ikke opstår et tilbudscirkus som det, vi ser nu, siger juridiske konsulent i forbrugerrådet, Jakob Steenstrup, til Politiken.

I 2011 blev 26 procent af tilbudsvarerne udstyret med en besparelse, men efter Forbrugerombudsmanden indførte en referenceperiode på fire uger i 2013, er tallet faldet og lød på 13 procent i 2016, ifølge et datatræk fra app'en eTilbudsavis.

LÆS OGSÅ: Advarer imod eksplosion af fup-tilbud

Læs hele artiklen på Politiken


Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD