Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
L�s bloggen her

Advarer imod eksplosion af fup-tilbud

Foto: detailfolk.dkMonday den 5 December 2016 kl. 06:05 af: Kristian Holgersen

Danske detailkæder misbruges i stor stil af falske internetprofiler, der lokker kunderne i abonnementsfælder. Forbrugerombudsmanden er nu ude og advare.

For svindlere og fusentaster er nettet det perfekte sted at snyde sig til penge, og det er ofte større kæder der benyttes til at lokke kunderne i fælden.

Nu advarer Forbrugerombudsmanden imod en række tilfælde af falske reklamer, der i øjeblikket lokker forbrugere med “gode” tilbud på Instagram. Helt konkret drejer det sig om tre profiler, som foregiver at være fra henholdsvis Humac, Bilka i Fields og McDonalds.

- Når man klikker videre, viser det sig, at man ikke køber høretelefoner, en højtaler eller et gavekort, men derimod blot betaler for at deltage i en konkurrence om et af produkterne. Med småt står det anført, at man samtidig tegner et medlemskab hos jobportalen www.123jobresume.com til 299 kr./mdr, skriver Forbrugerombudsmanden i en pressemeddelelse.

Faktisk er det vigtigere end nogensinde at være på vagt, når man gennemtrawler nettet for gode tilbud.

- Antallet af falske konkurrencer på de sociale medier og på nettet er eksploderet den senere tid. Jeg opfordrer derfor alle forbrugere til at være ekstra kritiske over for de tilbud og konkurrencer, de møder – særligt hvis de samtidig skal give deres betalingsoplysninger, siger Forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen.

Gode råd til at opdage falske tilbud og konkurrencer

Her er Forbrugerombudsmandens tips til at finde ud af, om et tilbud eller en konkurrence på sociale medier er ægte eller falsk:

  • Tjek afsenderen - se efter fluebenet

Hvis du ser et blåt eller gråt flueben på en Facebookside eller en Instagramprofil, betyder det, at afsenderen er verificeret af Face-book/Instagram, og at der derfor er tale om en autentisk side eller profil.

  • Tjek anmeldelser

Se om der er negative kommentarer på ”væggen” eller under opslaget. Vær dog kritisk, selv hvis ikke der er negative kommentarer, da brugeren kan have slettet negative kommentarer.

Hvis du er i tvivl om tilbuddets troværdighed, kan det betale sig at bruge 2 minutter på at google afsenderen.

  • Tjek væggen

Se på profilens andre opslag/væg. Hvis der kun er daggamle opslag, så kan det være tegn på, at profilen er falsk.

Kilde: Forbrugerombudsmanden

LÆS OGSÅ: Falske Ikea-konkurrencer politianmeldtFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD