Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"6 tips til at gøre din webshop mere brugervenlig"

- Thomas Bogh, Bonzer
Læs bloggen her

Falske konkurrencer på Facebook skal stoppes

Foto: detailfolk.dkTirsdag den 31 maj 2016 kl. 15:39

Forbrugerombudsmanden har kontaktet Facebook for at komme de mange falske konkurrencer på det sociale medie til livs.

Der skal sættes en stopper for de mange falske konkurrencer på Facebook som eksempelvis en konkurrence med den lokkende tekst ’Tøm en elektronikbutik på fem minutter’.

Derfor har forbrugerombudsmanden, Christina Toftegaard Nielsen, henvendt sig til Facebook for at finde en løsning på problemet, som især går ud over virksomheder, herunder ofte butikker og detailkæder.

Forbrugerombudsmanden har det seneste halve år fået henvendelser om omkring 50 Facebook-sider, der kan indeholde falske konkurrencer.

- Der sidder desværre nogle mennesker, som samler på ’likes’ på en række falske sider med konkurrencer, som de opretter til lejligheden. Dem, der ’liker’ konkurrencerne, vinder dog aldrig noget, skriver Christina Toftegaard Nielsen.

- Bagmændene kan senere sælge siderne videre og tjene penge på dem, fordi de har fået mange ’likes’. Det skal stoppes, og derfor opfordrer jeg forbrugerne til at være opmærksomme, når de er på Facebook, lyder det videre fra forbrugerombudsmanden.

LÆS OGSÅ: Stort køkkenfirma politianmelder falsk Facebook-side

Brug indberetningsknap

Forbrugerombudsmanden har fået at vide af Facebook, at selvom det er ophavsmanden til en konkurrence, der som udgangspunkt har ansvaret for lovligheden af konkurrencen, tager Facebook falske konkurrencer meget seriøst, fordi Facebook er af den opfattelse, at falske konkurrencer underminerer brugeroplevelsen på Facebook.

Facebook opfordrer sine brugere til at vurdere konkurrencer på Facebooks sider på samme måde, som brugerne ville vurdere konkurrencer i en offline sammenhæng. Facebook opfordrer desuden brugere, som mener, de har fundet en falsk konkurrence til at rapportere dette til Facebook ved at benytte ’indberetningsknapperne’ på Facebook.

LÆS OGSÅ: Sådan spotter og anmelder du falske Facebook-siderFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD