Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
Læs bloggen her

Succes på Sjælland får Coop til at rulle koncept ud i jyske butikker

Foto: SuperbrugsenNemmere adgang til butikkerne

Råhandel er en online platform, der skal gøre det nemmere at for små madiværksættere at få deres varer ud til forbrugerne.

Det siger stifter og leder af Råhandek, Solveig Felbo.

- Fødevaresystemet gør det svært for dem at få varerne ind på hylderne i blandt andet detailbutikkerne, siger hun.

- Vi har et fantastisk samarbejde med Coop, som har valgt at satse stort på os og de små producenter. Det betyder reelt set, at vi får bygget bro mellem de modige iværksættere og alle de forbrugere, der gerne vil støtte dem, siger hun.

Fredag den 23 april 2021 kl. 06:00 af: Redaktionen

Coop vil fordoble salget af varer fra lokale producenter. Et styrket samarbejde med en online markedsplads skal bane vejen.

På Sjælland har Coop gennem to år gjort brug af Råhandel, som er en online markedsplads, hvor små og mellemstore virksomheder kan sælge fødevarer direkte til butikkerne.

Samarbejdet er gået så godt, at Coop nu rykker setuppet til Region Midtjylland. Det skulle gerne føre til en fordobling i salget af varer fra de små producenter, lyder målsætningen fra den store dagligvarekoncern.

I de sjællandske butikker har man oplevet en stigning i salget på 300 procent i årets tre første måneder. Helt konkret har butikkerne solgt 100.000 enheder.

- Vi ønsker at fremme mangfoldigheden blandt danske fødevarer, støtte mindre leverandører, og tilbyde Coops kunder noget, de ikke kan få andre steder. Vores ambition er, at vi skal udvikle nogle af fremtidens store varer, som vil blive solgt i vores butikker i hele landet, siger Kræn Østergård Nielsen, adm. direktør i Coop.

Men på den korte bane er der også noget at komme efter. Dagligvarekoncernen mærker en markant efterspørgsel fra kunderne, lyder det fra lokalvarechef Hanna Schaldemose.

- Kundernes interesse for varer med en særlig historie er stærkt voksende. Med Råhandel har vi fået en platform, der gør det meget nemmere for såvel producenterne som vores lokale butikker at imødekomme efterspørgslen, siger hun.

Det midtjyske samarbejde med Råhandel begynder i slutningen af april og inkluderer Kvickly, SuperBrugsen og Dagli´Brugsen.

LÆS OGSÅ: Top 10: Coop mister førsteplads på liste over mest bæredygtige brandsFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD