Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
L�s bloggen her

Stor aktion i Aarhus-bazar: Virksomhed lukket

Foto: detailfolk.dkFriday den 26 January 2018 kl. 11:29 af: Kristian Holgersen

Bazar Vest i Aarhus fik onsdag besøg af myndighederne. Det kastede en lukning, to anholdelser og en lang række sanktioner af sig.

I en stor fælles aktion gik Skat, Arbejdstilsynet, Fødevarestyrelses Rejsehold og politiet onsdag ind i Bazar Vest i Aarhus for at tjekke de erhvervsdrivende. Det skriver Skat i en pressemeddelelse.

Myndighederne rykkede samlet ind i Bazar Vest kl. 13.45 med omkring 130 personer.

- Vi havde på forhånd udvalgt 43 virksomheder til kontrol. Kontrollerne er alle foregået stille og roligt. Vi spørger bl.a. ind til ansættelsesforhold og bogføring. Samlet set viser vores kontroller, at der er problemer i omkring halvdelen af de virksomheder, som Skat havde udvalgt til kontrol, siger Jim Sørensen, der er fagdirektør i Skat.

Flere sager

Af de udvalgte virksomheder var der problemer i omkring halvdelen. To drev uregistreret virksomhed, mens 15 virksomheder blev pålagt logbog på grund af mistanke om sort arbejde.

I alt kan 21 virksomheder se frem til yderligere kontrolbesøg. Derudover vil seks sager bliver overdraget til relevante myndigheder, idet der er mistanke om socialt bedrageri.

Fødevarestyrelsens Rejsehold gav sanktioner til 15 virksomheder, som ikke overholdt fødevaremyndighedernes regler. Blandt andet blev en restuarant lukket på grund af dårlig hygiejne.

Arbejdstilsynet udstedte i alt 15 påbud under aktionen og endelig anholdt politiet to personer for overtrædelse af udlændingeloven.

Alt for meget

Onsdagens aktion falder ikke i god jord hos ejeren af Bazar Vest, Olav de Linde. Han mener, der bliver gjort tilstrækkeligt meget for at tjekke de erhvervsdrivende.

- Det er at skyde med ret store kanoner for at finde nogle ting, der ikke er i orden. Vi har i forvejen 97 kameraer oppe. De kameraer har myndighederne også adgang til, så de meget let kan holde øje med, hvem der går ud og ind i butikkerne, siger han blandt andet til TV2 Østjylland.

LÆS OGSÅ: Melder 3000 netbutikker til BagmandspolitietFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD