Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
L�s bloggen her

Politianmeldt: Forening manipulerede med fotohandleres priser

Foto: ColourboxTuesday den 5 December 2017 kl. 06:00 af: Kristian Holgersen

Konkurrencerådet har meldt en indkøbsforening til Bagmandspolitiet for at holde prisen på foto-udstyr kunstigt oppe.

Et godt kamera koster en anseelig slat penge - men måske har prisen gennem flere år været unødvendig høj hos 54 fotohandlere landet over.

Ifølge en afgørelse fra Konkurrencerådet har indkøbsforeningen Team DS i godt fem år frem til sommeren 2013 koordineret medlemsbutikkernes priser på kameraer og fototilbehør.

Samtidig har foreningen udvekslet informationer mellem medlemmerne om priser og andre konkurrenceparametre. Det har fået Konkurrencerådet til at anmelde Team DS til Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet - eller Bagmandspolitiet i daglig tale.

- En indkøbsforening kan gavne konkurrencen og forbrugerne. Men når Team DS nøje instruerer medlemmer, der er indbyrdes konkurrenter, i at holde salgspriserne oppe, så er det en klar overtrædelse af konkurrencereglerne, siger Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens direktør, Jakob Hald, i en pressemeddelelse.

Team DS har godt 50 medlemmer, som er selvstændige fotohandlere. Langt de fleste er med i PhotoCare-kæden, mens de resterende medlemmer er frie selvstændige fotohandlere eller fra kapitalkæden Japan Photo.

LÆS OGSÅ: Fotobranchen lider af butiksdødFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD