Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
L�s bloggen her

Melder 3000 netbutikker til Bagmandspolitiet

Foto: detailfolk.dkFriday den 15 December 2017 kl. 10:10 af: Kristian Holgersen

Med en ny teknologi har e-mærket fået skovlen under en masse netbutikker, som tilsyneladende ikke har rent mel i posen.

En liste på mere end 3000 navne på fupbutikker på nettet, som bruger danske domæner til at snyde over 100.000 forbrugere hvert år, bliver nu overleveret til Bagmandspolitiet.

Det skriver den danske certificeringsordning e-mærket i en pressemeddelelse.

I sommer valgte Det Kriminalpræventive Råd at støtte e-mærket i udviklingen af en såkaldt crawler - en maskine, der med et fintmasket net kan gennemsøge nettet for kriminelle butikker. Listen med de 3000 navne er resultatet af anstrengelserne.

Metoden er både let, billig og effektiv, mener forebyggelseskonsulent i Det Kriminalpræventive Råd, Anders Young Rasmussen.

- Og så er crawleren et vigtigt redskab til at reducere problemet med falske webshops, fordi den kan indsamle data som både kan anvendes som grundlag til at få lukket fup-hjemmesider, men også til at få udviklet andre værktøjer, som kan hjælpe forbrugerne med selv at finde frem til de falske webshops, udtaler han i pressemeddelelsen.

Politiet: Godt materiale

Hos Bagmandspolitiet er det specialkonsulent Henrik Vestergaard, som har til opgave at nedtagningen og beslaglæggelsen af de mange domæner. Han er mener, at listen af navne og screenshots fra netbutikkerne er et godt udgangspunkt.

- Materialet vi har fået overleveret viser tydeligt, hvor vigtigt det er med en indsats på dette område, og hvor vigtigt et værktøj det kan være for at stoppe den her enorme snyd, der er med danske domæner i dag, udtaler han i pressemeddelelsen.

- Derfor er vi også rigtig godt tilfredse med at få materiale af denne kvalitet i vores hænder, da vi nu med meget stor sikkerhed kan få beslaglagt over 3000 falske webshops, fortsætter han.

LÆS OGSÅ: Politianmeldt: Forening manipulerede med fotohandleres priserFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD