Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
L�s bloggen her

Smart løsning skal stoppe enormt madspild

Thursday den 11 February 2016 kl. 08:56

Masser af frugt, grønt og blomster går tabt hvert år i detailbranchen som følge af dårlig luft. Men madspildet kan undgås eller minimeres.

Der er godt nyt for detailbranchen, og især for landets dagligvarekæder, da et nyt projekt skal forhindre madspild.

Hvert år går frugt og grønt til en samlet værdi af mere end tre milliarder kroner til spilde under produktion, transport, oplagring eller salg i Danmark. En af årsagerne til dette spild er ethylen, der frigives fra frugt, grønt og blomster under modningsprocessen og fremskynder denne yderligere.

Ved aktivt at reducere eksponeringen over for ethylen kan en del af dette spild undgås. Derfor vil udviklingen af en ny avanceret luftrenser i et projekt, som har fået bevilget penge af Innovationsfonden, være med til at reducere dette spild.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

Gennem et nyt samarbejde mellem Blue Ocean Robotics, Aalborg Universitet, Develco Products, Teknologisk Institut, Gartneriet PKM, Alex Andersen Ølund, Aarstiderne og Dansk Supermarked sigtes der mod at udvikle en løsning, hvor man dels kan holde øje med niveauerne af netop ethylen under produktion, transport, oplagring og salg af frugt, grønt og blomster og dels fjerne den skadelige ethylen fra luften.

LÆS OGSÅ: Sådan reducerer supermarkedskæde madspild

Kan spare meget

Projektet tager udgangspunkt i de nyeste teknologier inden for sensorer, fotokatalytiske overflader og UV-dioder. Disse elementer videreudvikles og kombineres i et design, der optimeres ved hjælp af nyudviklede computermodeller, der kan forudsige interaktionen mellem molekyler og aktive overflader i et luftrensningssystem.

- Hvis man kan finde en løsning til måling af ethylen, der er billig nok til, at man kan benytte mange af disse fordelt i for eksempel en container eller en lagerhal, får man meget bedre mulighed for at holde øje med tilstedeværelsen af ethylen, siger Jacob Ask Hansen, konsulent hos Teknologisk Institut.

- Kombineres dette med en effektiv luftrensning, som kan reducere mængderne af ethylen uden nogle af de ulemper, som løsninger baseret på direkte udluftning eller på brug af for eksempel ozon kan have, er der mulighed for at spare mange ressourcer og penge hos danske virksomheder, der producerer eller håndterer frugt, grønt og blomster, forklarer konsulenten i pressemeddelelsen.

LÆS OGSÅ: Kæmpe madspild efter strømsvigt i KvicklyFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD