Smart: Sådan reducerer supermarkedskæde madspild
Sådan virker ny teknologi:
CoolGuard er udviklet af det danske firma SensorCLIP.
CoolGuard monteres nemt i køle- eller frysedisken og overvåger temperaturen døgnet rundt. Hvis temperaturen afviger fra det tilladte, sender systemet automatisk en alarm via sms eller mail til administratoren af systemet. Der generes automatisk en log, der viser døgnets temperatur-svingninger. Når sundhedsmyndighederne kommer på besøg, kan man udskrive en rapport over temperatursvingningerne og dokumentere, at temperaturen har været konstant.
Kilde: SensorCLIP
Ved hjælp af ny teknologi reducerer supermarkedskæden Løvbjerg madspild - uden ekstra omkostninger.
Ifølge den frivillige forbrugerbevægelse ’Stop Spild Af Mad’ kasseres 163.000 tons fødevarer hvert år i detailhandlen. Nogle af dem, fordi de ikke har været opbevaret ved korrekt temperatur.
Men det kan let undgås.
Således har supermarkedskæden Løvbjerg i alle kædens 16 supermarkeder fået døgnovervågning af temperaturen i kædens impulskølere, som er flytbare og derfor ikke overvåges på samme måde som de stationære køle- og frysediske.
Nu har supermarkedskæden fuld kontrol over temperaturen døgnet rundt af alle frost- og ferskvarer og undgår fordærvede fødevarer.
LÆS OGSÅ: Helt ny konceptbutik med mad åbner i Danmark
LÆS OGSÅ: Kæmpe madspild efter strømsvigt i Kvickly
Minimerer kundetab og dårligt omdømme
- Når fødevarer er fordærvede og skal kasseres, er det dyrt for forretningen. Men hvis de ikke opdages og uforvarende sælges til kunder, der bliver syge, kan omkostningerne blive næsten uoverskuelige. Konsekvensen kan være dårlig medieomtale, tab af kunder og et dårligt omdømme, siger Per Boesen, salgsdirektør i Løvbjerg Supermarked, i en meddelelse.
Og uddyber:
- Vi mener ikke, det er tilstrækkeligt at måle temperaturen én gang i døgnet, som lovgivningen foreskriver. Hvis vi måler klokken 15 hver eftermiddag, kan temperaturen sagtens være korrekt. Men vi kan ikke se, om der for eksempel har været strømsvigt i løbet af natten, og varerne har været næsten optøet om morgenen for derefter at blive frosset igen.
LÆS OGSÅ: Sådan kan detailbranchen undgå madspild
Overvågning med SensorCLIPs CoolGuard betyder dels, at varerne ikke opbevares for varmt, men systemet giver også mulighed for at regulere temperaturen, hvis varerne opbevares for koldt, så energiomkostningerne kan reduceres (se faktaboks).
LÆS: Dansk Erhverv: Butikker mangler politisk hjælp i kamp mod madspild
Flere detailnyheder | Gå til forsiden |
Afstemning
Seneste nyheder
Netbutik køber virksomhed kendt fra DR-program
Kaffebutik bliver til en lille kæde
Danske stormagasiner satser på eksklusivt genbrug
Elev fra Matas løber med førstepladsen ved Fagprøveprisen
Ruller nyt smileymærke ud i landets butikker
Se de tre stærke prismodtagere ved årets Danish Retail Award
Fastholder mål om 40-50 butikker på dansk grund
Overtager ejerskab af møbelkæde for 1 krone
Seneste afstemninger
(Primært specialhandel) Hvordan er salget gået i første kvartal af 2023?
(Primært arbejdsgiver) Er den nye overenskomst fonuftig?
Hvordan endte julesalget 2022? (Primært specialhandel)
Hvordan endte Black Friday/Black Week salgsmæssigt sammenlignet med 2021? (Primært specialhandel)
Mest læste nyheder
Seneste nyheder
Seneste blogindlæg
Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt?
”Grøn” markedsføring er blevet et brandvarmt emne
Stop skævvridningen og vis erhvervssind: Udskyd udbetalingen af feriepenge og hjælp flere brancher!
Længere reklamationsret giver ikke mere holdbare produkter
Kære erhvervsminister: her er 5 grunde til at din argumentation om tilladt non-food salg i supermarkeder ikke holder en meter