Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"HVILKEN REJSE SENDES DINE KUNDER PÅ? ...og hvem er rejseleder?"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
Læs bloggen her

Smart: Sådan reducerer supermarkedskæde madspild

Per Boesen, salgsdirektør i Løvbjerg Supermarked
Foto: PR



Sådan virker ny teknologi:

CoolGuard er udviklet af det danske firma SensorCLIP.

CoolGuard monteres nemt i køle- eller frysedisken og overvåger temperaturen døgnet rundt. Hvis temperaturen afviger fra det tilladte, sender systemet automatisk en alarm via sms eller mail til administratoren af systemet. Der generes automatisk en log, der viser døgnets temperatur-svingninger. Når sundhedsmyndighederne kommer på besøg, kan man udskrive en rapport over temperatursvingningerne og dokumentere, at temperaturen har været konstant.

Kilde: SensorCLIP

Tirsdag den 15 december 2015 kl. 09:24

Ved hjælp af ny teknologi reducerer supermarkedskæden Løvbjerg madspild - uden ekstra omkostninger.

Ifølge den frivillige forbrugerbevægelse ’Stop Spild Af Mad’ kasseres 163.000 tons fødevarer hvert år i detailhandlen. Nogle af dem, fordi de ikke har været opbevaret ved korrekt temperatur.

Men det kan let undgås.

Således har supermarkedskæden Løvbjerg i alle kædens 16 supermarkeder fået døgnovervågning af temperaturen i kædens impulskølere, som er flytbare og derfor ikke overvåges på samme måde som de stationære køle- og frysediske.

Nu har supermarkedskæden fuld kontrol over temperaturen døgnet rundt af alle frost- og ferskvarer og undgår fordærvede fødevarer.

LÆS OGSÅ: Helt ny konceptbutik med mad åbner i Danmark

LÆS OGSÅ: Kæmpe madspild efter strømsvigt i Kvickly

Minimerer kundetab og dårligt omdømme

- Når fødevarer er fordærvede og skal kasseres, er det dyrt for forretningen. Men hvis de ikke opdages og uforvarende sælges til kunder, der bliver syge, kan omkostningerne blive næsten uoverskuelige. Konsekvensen kan være dårlig medieomtale, tab af kunder og et dårligt omdømme, siger Per Boesen, salgsdirektør i Løvbjerg Supermarked, i en meddelelse.

Og uddyber:

- Vi mener ikke, det er tilstrækkeligt at måle temperaturen én gang i døgnet, som lovgivningen foreskriver. Hvis vi måler klokken 15 hver eftermiddag, kan temperaturen sagtens være korrekt. Men vi kan ikke se, om der for eksempel har været strømsvigt i løbet af natten, og varerne har været næsten optøet om morgenen for derefter at blive frosset igen.

LÆS OGSÅ: Sådan kan detailbranchen undgå madspild

Overvågning med SensorCLIPs CoolGuard betyder dels, at varerne ikke opbevares for varmt, men systemet giver også mulighed for at regulere temperaturen, hvis varerne opbevares for koldt, så energiomkostningerne kan reduceres (se faktaboks).

LÆS: Dansk Erhverv: Butikker mangler politisk hjælp i kamp mod madspild



Flere detailnyheder Gå til forsiden




Daglig nyhedsmail:



Del artiklen:








Seneste jobs



detailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832




Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD