Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
L�s bloggen her

Dansk Erhverv: Butikker mangler politisk hjælp i kamp mod madspild

Foto: morguefile.com



Thursday den 27 November 2014 kl. 06:00 af: Steffen Moses

En ekstra momsregning kan blive takken, hvis butikker vil donere mad væk i stedet for at smide det ud. Og det er urimeligt, mener Dansk Erhverv.

I gennemsnit smider hver eneste butik i dagligvarehandlen en indkøbsvogn med mad ud hver dag. Det skal begrænset, mener Dansk Erhverv, men butikkerne kan ikke gøre det, så længe politiske benspænd står i vejen.

Reaktionen fra Dansk Erhverv kommer, fordi DR i programmet Penge i går aftes satte fokus på danskernes madspild. Dagligvarehandlen smider årligt 150.000 ton mad direkte i skraldespanden, eller hvad der svarer til 3.000 indkøbsvogne om dagen.

- Madspild er en dårlig forretning for enhver købmand, da indtjeningen bliver mindre og udgifterne til affald større. Så incitamenterne er der allerede for butikkerne til at minimere madspildet, siger markedschef Lotte Engbæk Larsen i en pressemeddelelse, som Dansk Erhverv har sendt ud i forbindelse med DR-programmet.

Momsregler står i vejen

Dagligvarehandelen gør allerede en aktiv indsats for at reducere madspil, for eksempel gennem prisnedsættelser af varer inden udløb af datomærkningen eller ved at donere varer væk til eksempelvis fødevarebanker og sociale institutioner.

Men der er nogle politiske benspænd, der gør det svært for butikkerne at mindske madspildet og donere varer væk. Hvis man i dag donerer varer væk, så kan butikken ende med en momsregning til skatteministeriet, som man ikke ville stå med, hvis varen blev kasseret.

- Det er hverken rimeligt eller hensigtsmæssigt, at butikkerne bliver mødt med en momsregning, når de forsøger at mindske problemet med madspild. Dansk Erhverv mener, at der skal være nul-moms på donationer på fødevarer, så supermarked ikke ender med en regning, siger Lotte Engbæk Larsen.

Andre eksempler på forældet lovgivning er, at en butik ikke må sende rugbrød tilbage til bageriet, som kunne lave det til rugbrødschips. Og en bager må ikke sende wienerbrød tilbage til centralbageriet, så det kan laves til romkugler. Og en butik må ikke give æbler, som er stødte eller rynkede, væk. Disse regler er også med til at skabe madspild, mener Dansk Erhverv.

LÆS OGSÅ: Coop-chef: Køleskabet er et hospice for julemad



Flere detailnyheder Gå til forsiden




Daglig nyhedsmail:



Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirect







Seneste jobs



detailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832




Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD