Detailkæder går sammen mod madspild
I dag løber Danmarks største event mod madspild af stablen i København med deltagelse af flere detailkæder.
Der skal sættes en stopper for det store spild af mad, der sker hver dag - både hos leverandører, i butikkerne og i de mange danske hjem.
Torsdag åbner Kirsten Brosbøl Danmarks største event mod madspild: Sammen Mod Madspild på Rådhuspladsen i København. Her kan forbipasserende bliver bespist med gratis overskudsmad. Det er andet år i træk, at eventen holdes her, og sidste år tiltrak den over 6.000 mennesker.
LÆS OGSÅ: Stjernekok og gratis overskudsmad sætter fokus på madspild
- Når vi smider god mad i skraldespanden, er det både skidt for miljøet og for pengepungen. En typisk dansk husstand smider hvert år mad ud for 3.200 kr. Det skal vi gøre noget ved, og vi skal have alle med. Derfor er jeg glad for et initiativ som det her, hvor vi er mange aktører, der sætter fokus på madspild og inspirerer til, hvordan vi undgår at smide god mad ud, siger Kirsten Brosbøl i en udtalelse.
Vigtigt med opbakning fra detailbranchen
Både Coop og Rema 1000 deltager som repræsentanter for den danske detailhandel.
Coop startede sammen med Hotel- og Restaurantskolen kampen mod madspild i går. Her kunne de handlende i SuperBrugsen på Nørrebrogade få hjælp til at handle på bæredygtig vis, da kokke-elever stod til rådighed med gode kokke-råd til, hvad man kan købe for at kunne udnytte de madvarer, man har liggende hjemme i køleskabet.
I dag vil Rema 1000 sammen med Projekt Hjemløs sætte fokus på problemet med madspild.
Og det er vigtigt, at detailhandlen deltager i madspildsprojekter, mener initiativtager til Sammen Mod Madspild, Selina Juul, der også er stifter af forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad. En ny undersøgelse fra Miljøstyrelsen peger nemlig på, at madspildet fra detailhandlen udgør en større mængde end hidtil antaget. En stor del kan henføres til samarbejdet mellem detailhandel og forbruger. Eksempelvis når supermarkederne imødekommer kundernes ønske om et bredt udvalg, men ender med ikke at få udsolgt.
Undersøgelsen konkluderer, at der er et stort potentiale for forebyggelse af madspild og for udnyttelse af overskudsmaden.
- Vi er tilfredse med, at mange vigtige kræfter fra fødevarernes værdikæde bakker op om denne store event, siger Selina Juul.
Også fødevareminister Dan Jørgensen (S), overborgmester Frank Jensen (S), direktør i FN’s miljøorganisation UNEP, John M. Christensen og generalsekretær i WWF, Gitte Seeberg kigger forbi på Rådshuspladsen.
Sammen Mod Madspild er inspireret af lignende events i blandt andet New York, London og Sydney. Eventen bliver afholdt som led i en række internationale aktiviteter mod madspild under EU-samarbejdet FUSIONS, som er verdens største alliance mod madspild.
Flere detailnyheder | Gå til forsiden |
Afstemning
Seneste nyheder
Netbutik køber virksomhed kendt fra DR-program
Kaffebutik bliver til en lille kæde
Danske stormagasiner satser på eksklusivt genbrug
Elev fra Matas løber med førstepladsen ved Fagprøveprisen
Ruller nyt smileymærke ud i landets butikker
Se de tre stærke prismodtagere ved årets Danish Retail Award
Fastholder mål om 40-50 butikker på dansk grund
Overtager ejerskab af møbelkæde for 1 krone
Seneste afstemninger
(Primært specialhandel) Hvordan er salget gået i første kvartal af 2023?
(Primært arbejdsgiver) Er den nye overenskomst fonuftig?
Hvordan endte julesalget 2022? (Primært specialhandel)
Hvordan endte Black Friday/Black Week salgsmæssigt sammenlignet med 2021? (Primært specialhandel)
Mest læste nyheder
Seneste nyheder
Seneste blogindlæg
Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt?
”Grøn” markedsføring er blevet et brandvarmt emne
Stop skævvridningen og vis erhvervssind: Udskyd udbetalingen af feriepenge og hjælp flere brancher!
Længere reklamationsret giver ikke mere holdbare produkter
Kære erhvervsminister: her er 5 grunde til at din argumentation om tilladt non-food salg i supermarkeder ikke holder en meter