Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
L�s bloggen her

Sådan kan detailbranchen undgå madspild

Foto: detailfolk.dk



Thursday den 30 October 2014 kl. 05:30 af: Freja Thorbech

Med ti konkrete råd forsøger Miljøstyrelsen at give den danske detailbranche konkrete redskaber til at reducere madspildet i branchen.

Hver dag ryger tonsvis af mad direkte fra butikshylderne i containeren.

De danske dagligvarekæder forsøger på forskellig vis at minimere madspildet i butikkerne. Eksempelvis har vi her på detailfolk.dk tidligere skrevet om en lokal REMA 1000, der med en skæv skiltning formåede at mindske madspildet af bananer i butikken, ligesom REMA 1000 generelt har sat ind mod madspil ved blandt andet at afskaffe mængderabatter.

LÆS OGSÅ: Skæv skiltning kan minimere madspild

Også hos Dansk Supermarked og Coop forsøger man med forskellige initiativer at mindske mængden af mad, der ryger direkte i skraldespanden. Men det kan være svært at gennemskue, hvordan man bedst sætter ind mod det store spild af mad.

Teknologisk Institut har for Miljøstyrelsen gennemført et projekt om barrierer for at mindske madspild i detailhandlen. Miljøstyrelsen har på den baggrund i en pjece samlet en række gode råd til at mindske madspildet i branchen, som vi her gengiver nedenfor.

1) Kort dato
Sælg varer tæt på udløbsdato til nedsat pris, så disse afsættes og ikke bliver til madspild.

2) Efteruddannelse
Sørg for at efteruddanne/informere butikspersonalet, så alle medarbejdere er klar over, hvilke varer der giver mest madspild.

3) Følsomme varer
Det største madspild sker på frugt og grønt, specielt bananer og salat. Vær specielt opmærksom på, hvordan disse varer opbevares og udstilles.

4) Tjek grønt temperaturen
Temperaturen og luftfugtigheden på grøntlageret er en afgørende faktor for holdbarheden af frugt og grønt. Derfor bør disse parametre tjekkes ofte.

5) Frugt og grønt efter vægt
Sælg frugt og grønt efter vægt frem for stykpris. Det giver plads til salg af forskellige størrelser.

6) Måltidsløsninger
Saml varer med kort holdbarhed, og brug opskrifter som inspiration til at få dem solgt.

7) Begræns mængderabatter
Begræns eller afskaf mængderabatter og store pakninger.

8) Donation af madvarer
Madvarer tæt på udløbsdato eller med fejlmærkning kan forsøges doneret til sociale organisationer.

9) Holdbarhed
Forlæng holdbarheden af fødevarer ved tekniske løsninger, fx lavere temperaturer, vacuumpakning og beskyttelse mod lys.

10) Færdigretter
Udnyt varer tæt på udløbsdatoen til færdigretter i butikken.

Kilde: Rapporten "Begræns madspild i detailhandlen" udarbejdet af Teknologisk Institut for Miljøstyrelsen.



Flere detailnyheder Gå til forsiden




Daglig nyhedsmail:



Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirect







Seneste jobs



detailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832




Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD