Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
L�s bloggen her

Detailkæder går sammen mod madspild

Foto: detailfolk.dk



Thursday den 9 October 2014 kl. 05:40 af: Freja Thorbech

I dag løber Danmarks største event mod madspild af stablen i København med deltagelse af flere detailkæder.

Der skal sættes en stopper for det store spild af mad, der sker hver dag - både hos leverandører, i butikkerne og i de mange danske hjem.

Torsdag åbner Kirsten Brosbøl Danmarks største event mod madspild: Sammen Mod Madspild på Rådhuspladsen i København. Her kan forbipasserende bliver bespist med gratis overskudsmad. Det er andet år i træk, at eventen holdes her, og sidste år tiltrak den over 6.000 mennesker.

LÆS OGSÅ: Stjernekok og gratis overskudsmad sætter fokus på madspild

- Når vi smider god mad i skraldespanden, er det både skidt for miljøet og for pengepungen. En typisk dansk husstand smider hvert år mad ud for 3.200 kr. Det skal vi gøre noget ved, og vi skal have alle med. Derfor er jeg glad for et initiativ som det her, hvor vi er mange aktører, der sætter fokus på madspild og inspirerer til, hvordan vi undgår at smide god mad ud, siger Kirsten Brosbøl i en udtalelse.

Vigtigt med opbakning fra detailbranchen

Både Coop og Rema 1000 deltager som repræsentanter for den danske detailhandel.

Coop startede sammen med Hotel- og Restaurantskolen kampen mod madspild i går. Her kunne de handlende i SuperBrugsen på Nørrebrogade få hjælp til at handle på bæredygtig vis, da kokke-elever stod til rådighed med gode kokke-råd til, hvad man kan købe for at kunne udnytte de madvarer, man har liggende hjemme i køleskabet. 

I dag vil Rema 1000 sammen med Projekt Hjemløs sætte fokus på problemet med madspild.

Og det er vigtigt, at detailhandlen deltager i madspildsprojekter, mener initiativtager til Sammen Mod Madspild, Selina Juul, der også er stifter af forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad. En ny undersøgelse fra Miljøstyrelsen peger nemlig på, at madspildet fra detailhandlen udgør en større mængde end hidtil antaget. En stor del kan henføres til samarbejdet mellem detailhandel og forbruger. Eksempelvis når supermarkederne imødekommer kundernes ønske om et bredt udvalg, men ender med ikke at få udsolgt. 

Undersøgelsen konkluderer, at der er et stort potentiale for forebyggelse af madspild og for udnyttelse af overskudsmaden.

- Vi er tilfredse med, at mange vigtige kræfter fra fødevarernes værdikæde bakker op om denne store event, siger Selina Juul. 

Også fødevareminister Dan Jørgensen (S), overborgmester Frank Jensen (S), direktør i FN’s miljøorganisation UNEP, John M. Christensen og generalsekretær i WWF, Gitte Seeberg kigger forbi på Rådshuspladsen.

Sammen Mod Madspild er inspireret af lignende events i blandt andet New York, London og Sydney. Eventen bliver afholdt som led i en række internationale aktiviteter mod madspild under EU-samarbejdet FUSIONS, som er verdens største alliance mod madspild.

LÆS OGSÅ: Dansk Supermarked sætter ind mod madspild



Flere detailnyheder Gå til forsiden




Daglig nyhedsmail:



Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirect







Seneste jobs



detailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832




Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD