Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
L�s bloggen her

Stjernekok og gratis overskudsmad sætter fokus på madspild

Foto: detailfolk.dkFriday den 4 October 2013 kl. 06:10 af: Dennis Clausager

Master Fatman, gratis overskudsmad og en stjernekok er nogle af ingredienserne, som dagens store event mod madspild blander sammen.

Fokus på de enorme mængder madspild, der dagligt finder sted, har aldrig været større. Herhjemme løber Danmarks største event af stablen i dag, og det er med deltagelse af en række prominente navne fra ind- og udland.

Det sker under den internationale EU FUSIONS-paraply og med inspiration fra tilsvarende events i andre europæiske hovedstæder.

Fokus med kendte navne

"Sammen Mod Madspild – United Against Food Waste" hedder Danmarks største event, der i dag åbnes af fødevareminister Karen Hækkerup på Rådhuspladsen i København. Flere tusinde mennesker kan blive bespist med gratis overskudsmad mellem kl. 14.00 og 18.00.

Derudover vil der blive budt på taler af bl.a. adm. direktør i Landbrug & Fødevarer Søren Gade, stjernekokken Bo Jacobsen og den international madspildsekspert Dr. Silvia Gaiani.

Nordisk Ministerråds generalsekretær Dagfinn Høybråten vil overrække førstepræmien i en designkonkurrence om madspild. Musikken mod madspild leveres af den kendte Master Fatman.

LÆS OGSÅ: Bæredygtige fisk for milliarder svømmer mod dagligvaregigant

Der er deltagelse af en række førende aktører fra hele fødevarernes værdikæde blandt andet Landbrug & Fødevarer, Landbokvinder, REMA 1000, Coop, Lagkagehuset, Unilever Food Solutions, Gartneriet Alfred Pedersen & Søn samt Grab'n'Cook. 

Intet må gå til spilde

Sammen Mod Madspild – United Against Food Waste er inspireret af lignende events i bl.a. London, Feeding the 5000. Eventen bliver afholdt som led i en række internationale aktiviteter mod madspild under EU-samarbejdet FUSIONS, som er verdens største alliance mod madspild. 

- Vi er meget stolte over at kunne samle så mange vigtige kræfter inden for hele fødevarernes værdikæde i denne store event, siger initiativtager til Sammen Mod Madspild – United Against Food Waste Selina Juul, stifter af forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad, og fortsætter:

- Det er vigtigt at vise, at vi står sammen om at mindske madspildet fra jord til bord. Eventens deltagere har allerede gjort store fremskridt i kampen mod madspild.

Tusindvis af københavnere (og turister) vil blive bespist, når der bliver uddelt gratis smagsprøver med restemad af bl.a. de danske Landbokvinder og uddelt for eksempel overskudsbananer og smoothies af de supermarkedskæder, der har sat ind i kampen mod madspild.

LÆS OGSÅ: Fokus på CSR i detail

Da intet skal jo må gå til spilde, vil god overskudsmad efter dagens event, blive forsvarligt afhentet  af Projekt Hjemløs til fordel for Københavns hjemløse. Det organiske affald vil også blive afhentet og omdannet til biogas.

- Det er vores håb, at Sammen Mod Madspild – United Against Food Waste kan gentages i fremtiden, ikke kun i Danmark, men også i resten af Europa. Vi vil gerne takke alle partnere og bidragsydere, alle de frivillige, og ikke mindst Miljøstyrelsens Puljen til Grønne Ildsjæle, slutter Selina Juul, stifter af forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad. 

LÆS OGSÅ: Dagligvarekæmpe sætter ind mod madspild Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD