Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
Læs bloggen her

Salget går tilbage for eksklusivt modehus





Fredag den 5 maj 2017 kl. 11:25 af: Kristian Holgersen

En butikslukning har været med til at mindske omsætningen hos dansk modehus, som nu også sløjfer sin satsning på det kinesiske marked.

Hos det traditionsrige modehus Birger Christensen oplevede man sidste år en nedgang i salget af sine eksklusive varer. Det fremgår af virksomhedens årsregnskab, som netop er blevet offentliggjort.

Omsætningen lander på 121 mio. kroner, hvilket er det laveste niveau siden 2012 og et fald på 14,7 mio. i forhold til regnskabet fra i fjor. Som et lyspunkt steg driftsresultatet dog fra 2,6 mio. til 3,5 mio. kroner.

Det faldende salg skyldes lukningen af skobutikken Geox i 2015 og et faldende salg af luksusprodukter fra mærket Hermés i en butik i Københavns Lufthavn, lyder det i regnskabets ledelsesberetning, hvor udviklingen desuden bliver kaldt “mindre tilfredsstillende.”

Dropper Kina

I årsregnskabet fremgår det også, at Birger Christensen har valgt at stoppe sin satsning på det kinesiske marked. Til Berlingske Business uddyber den administrerende direktør beslutningen: 

- Det er ikke lykkes os at få den forretningsmodel til at fungere derude. Set retrospektivt har vi simpelthen ikke været tæt nok på forretningen. Det kan ikke drives hjemmefra. Det er helt klart en læring, vi har taget med. En dyrt købt læring, siger, Denise Christensen til Business.dk. Hun tiltrådte stillingen tidligere på året.

Tilbagetrækningen fra Kina er samtidig en af grundene til, at man ikke forventer at opnå en fremgang i indtjeningen ved næste årsregnskab, skriver Birger Christensen i ledelsesberetningen.

LÆS OGSÅ: Ny direktør til familieejede Birger Christensen



Flere detailnyheder Gå til forsiden




Daglig nyhedsmail:



Del artiklen:








Seneste jobs



detailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832




Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD