Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
Læs bloggen her

Så få unge drømmer om at blive topchef

Foto: detailfolk.dkTirsdag den 24 januar 2017 kl. 09:40 - Kilde: Lederne

Kun et lille antal unge nærer helt klare ambitioner om at ende øverst i hierarkiet som topchef. Tendensen er tydeligst hos kvinderne.

I går kom det frem, at den nye topchef for brillekæden Profil Optik bliver 39-årige Tina Høyer Gaardsholt. Men selvom hun får både indflydelse og god løn i sin nye stilling, så er det kun en lille del af danskerne fra 18 til 30 år, som drømmer om at gå i hendes fodspor.

Det viser en undersøgelse fra Lederne og Yougov.

Samlet set svarer 9 procent af de unge, at de helt sikkert har ambitioner om at blive topchef en dag, mens 41 procent benytter sig af svarmuligheden “ja, måske.” Blandt kvinderne har blot 4 procent svaret, at de med sikkerhed kan sige, at de går efter et job som topchef.

Undersøgelsen viser også, at næsten en femtedel af de unge har ambitioner om at sidde i en almindelig lederstilling med personaleansvar.

Arbejdstiden spiller ind

Resultaterne kommer ikke som en overraskelse for Morten Uhrenholt, ledelsesrådgiver for Lederne. Ifølge ham er der stor forskel på en almindelig lederstilling og stillingen som topchef.

- Inden man siger ja til et topchefjob, skal man derfor gøre op med sig selv, om man er klar til at stå alene med mange store beslutninger, om man kan sætte sig ud over sin faglighed og agere på et mere overordnet plan samt om man er klar til at lægge det antal timer i jobbet, som er nødvendigt, siger Michael Uhrenholt, der også kalder det lave tal hos kvinderne for bekymrende.

LÆS OGSÅ: Her er de nominerede til Årets Leder 2016

Læs hele artiklen på Lederne


Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD