Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
L�s bloggen her

Her er de nominerede til Årets Leder 2016

Foto: detailfolk.dk



Tuesday den 11 October 2016 kl. 15:12 af: Dennis Clausager

På Ledelsens Dag den 24. november skal Årets Leder kåres for 15. gang, og nu er de nominerede offentliggjort.

Traditionen tro kårer organisationen Lederne, Årets Leder, i forbindelse med Ledelsen Dag der afholdes i Tivoli Congress Center i København.

Alsidigt felt

Tidligere vindere tæller blandt andre tidligere Irmadirektør Alfred Josefsen, Lego-direktør Jørgen Vig Knudstorp og Lakridskongen Johan Bülow, og nu har Lederne offentliggjort de navne der, ifølge Formand Svend Askær, udgør et alsidigt og stærkt felt.

- Uanset, om der er medgang eller modgang i virksomheden, om der skal hyres eller fyres, og om der skal eksekveres, tænkes langsigtet eller tænkes kreativt er der brug for dygtige, innovative ledere, som tager ansvar, udstikker retningen og er rollemodeller for så vel medarbejdere som lederkolleger. Igen i år har vi set rigtig mange bemærkelsesværdige eksempler på ledere, som gør en forskel både for deres virksomhed og medarbejdere. Det har derfor været svært at udvælge kandidaterne til ledelsesprisen mellem alle disse exceptionelt dygtige ledere, og jeg er meget spændt på, hvem af de fem nominerede prisen går til, siger Svend Askær.

De nominerede

Feltet består i år af følgende kandidater:

• Direktør i Børnecancerfonden Marianne Benzon Nielsen, 55 år. Siden hun i 1984 som sygeplejeelev havde sit første møde med kræftsyge børn og deres familier, har hun viet det meste af sit arbejdsliv til børn med cancer. 

• CEO for Royal Unibrew Henrik Brandt, 61 år. Siden han satte sig i direktørstolen i bryggeriet med hovedsæde i Faxe, er det med blandt andet frasalg af dårlige forretningsdele og rebranding af bryggeriets øl lykkedes at vende en truende konkurs til en succeshistorie.

• Arkitekt og leder af arkitektgruppen og tegnestuen Bjarke Ingels Group (BIG) med kontor i både New York og København Bjarke Ingels, 42 år. Som arkitekt har han vundet det ene prestigefyldte projekt efter det andet rundt omkring i verden – lige fra Googles hovedsæde og den fjerde bygning, der skal erstatte tvillingetårnene i New York, over Søfartsmuseet i Helsingør til nogle af de mest fremtrædende bygninger i Ørestaden i København.

• Kommunaldirektør i Helsingør Stine Johansen, 41 år. Hun blev udnævnt til kommunaldirektør i den nordsjællandske kommune i marts 2015. I starten af året blev hun af ugebrevet Mandag Morgen udpeget som en af 10 kvindelige ledere i det offentlige, der shiner mest og går nye veje til inspiration for andre.

• CEO i Vestas Anders Runevad, 56 år. Han satte sig i chefstolen hos vindmølleproducenten i 2013 efter en lang karriere hos Ericsson. Det er lykkedes Anders Runevad på få år at vende Vestas´ milliardunderskud til et stort overskud. 

Årets Leder 2016, afgøres ved en afstemning blandt danske ledere på Ledernes hjemmeside, www.lederne.dk. Komiteen, der har fundet frem til årets fem kandidater, består af finansminister Claus Hjort Frederiksen, headhunter og stifter af The Personal Business Plan Stephen Bruyant-Langer, professor på CBS Henrik Holt Larsen, koncerndirektør for ATP´s administrationsforretning Lilian Mogensen, direktør i Copydan BilledKunst Torben Gammelgaard, Ledernes formand Svend Askær og salg- og marketingchef hos Lederne Uffe Daub.

LÆS OGSÅ: Her er vinderne af detailpriserne 2016



Flere detailnyheder Gå til forsiden




Daglig nyhedsmail:



Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirect







Seneste jobs



detailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832




Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD