Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
L�s bloggen her

Priskrig deler discountkæder i A- og B-hold

Foto: REMA 1000Friday den 3 June 2016 kl. 10:10 - Kilde: Finans

Ifølge detailekspert er der ingen tvivl om, hvem der for tiden er vindere og tabere i den hårde konkurrence blandt landets discountkæder.

Mens den massive priskrig om kunderne blandt landets discountkæder raser, tegner der sig et mere og mere klart billede af vinderne og taberne.

- Der er tryk på konkurrencen, og tre af kæderne, Netto, Rema og Lidl, trækker fra de andre ved at tjene penge og gøre det rigtigt. Discount udvikler sig, så det snarere i dag er lavprissupermarkeder med mere fokus på friskvarer og større butikker, siger detailekspert og administrerende direktør Henning Bahr, Retail Institute Scandinavia, til erhvervsmediet Finans.

Både Aldi, Fakta og Kiwi kører med massive underskud – og tirsdag kunne Aldi-kædens danske koncern præsentere et nyt trecifret millionunderskud i forbindelse med præsentationen af sit 2015-årsregnskab. Underskuddet i det forgangne kalenderår blev således på 297 millioner kroner, hvilket er ny negativ rekord. Dermed har den tyske Aldi-kæde i Danmark tabt 946 millioner kroner i løbet af de sidste fem år.

LÆS OGSÅ: Priskrig: Så mange discountbutikker er lukket

Ærlige Kiwi-direktør erkender

Direktøren for landets mindste discountkæde, Kiwi, der har været i Danmark siden 2008, erkender nu åbent, at kæden ikke har levet op til sine målsætninger.

- Som den nyeste og mindste aktør er vi naturligvis sårbare på et presset marked. Men vi vil være aggressive for at få den nødvendige vækst, siger Kiwi-direktør, Carsten Hansen, til Finans.

For at komme de økonomiske udfordringer til livs, vil Kiwi-kæden nu foretage butiksforbedringer for 55 millioner kroner.

LÆS OGSÅ: Så hård er discountkædernes kamp mod hinanden

Læs hele artiklen på Finans


Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD