Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
L�s bloggen her

Populært mærke får millionbøde for at presse forhandler

Foto: ColourboxFriday den 29 October 2021 kl. 11:54 af: Kristian Holgersen

Brud på reglerne om bindende videresalgspriser sender en stor bøde i retning af populært mærke inden for designprodukter til børn.

Konges Sløjd, som er kendt for at producere tøj og interiør til børn, har fået en bøde på 1,8 millioner kroner for at overtræde konkurrencelovens forbud mod bindende videresalgspriser.

Det skriver Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen i en pressemeddelelse fredag formiddag.

Samtidig står en ledende medarbejder i Konges Sløjd med en bøde på 100.00 for sin rolle i sagen.

Fra slutningen af 2018 til starten af 2020 skulle Konges Sløjd have forsøgt at få en unavngiven forhandler til at holde sig til den vejledende udsalgspris og altså ikke tilbyde kunderne rabatter. Den praksis er ikke lovlig.

- Når en leverandør forsøger at få sine forhandlere til at overholde en vejledende pris, for eksempel ved at forbyde dem at give rabatter, så holder det prisen på produkterne kunstigt oppe. Dermed kan forbrugerne blive snydt uden at være klar over det, siger Bitten Thorgaard Sørensen, vicedirektør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Konges Sløjd: Uheldig formulering

For at undgå en lang proces har Konges Sløjd valgt at acceptere bøden, lyder det bestyrelsesformand Peter Duedahl Sørensen i en skriftlig kommentar. Han betragter nu sagen som overstået.

- Det er et magtpåliggende for Konges Sløjd at drive forretning på en ordentlig og redelig måde, og vi forsøger i enhver henseende at overholde lovgivningen, skriver  Peter Duedahl Sørensen.

- I denne sag har en medarbejder ikke været opmærksom på konkurrencelovens regler, hvilket har givet sig til udtryk i uheldige formuleringer, fortsætter han.

Konges Sløjd blev stiftet af iværksætter Emilie Konge i 2014, som siden har gjort foretagendet til en succesfuld forretning. I det seneste årsregnskab lød overskuddet på næsten 40 millioner kroner efter skat.

Sagen begyndte i 2020, da Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen modtog en henvendelse med materiale, der viste, at der kunne være tale om en overtrædelse af konkurrenceloven.

Efter en indledende undersøgelse besluttede Konkurrencerådet, at sagen skulle anmeldes til Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet - i dag tale kaldet Bagmandspolitiet - der efterfølgende har efterforsket sagen.

LÆS OGSÅ: Tøjkæde betaler stor millionbøde: Direktør kalder sagen en bagatelFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD