Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
L�s bloggen her

Norske dagligvarekæder kan få milliardbøder for pris-samarbejde

Foto: KiwiSTORE BELØB

Så meget står dagligvarekæderne til at skulle betale for brud på reglerne:

- Norgesgruppen ASA: Et gebyr på 8,8 mia. norske kroner

- Coop Norge: Et gebyr på 4,8 mia. kroner

- Rema 1000: Et gebyr på 7,4 mia. kroner

Konkurransetilsynet understreger, at der ikke er tale om en endelig afgørelse. Vurderingerne er foreløbige, og de tre dagligvarekoncerner kan komme med indsigelser indtil 15. april 2021.

Kilde: Konkurransetilsynet.no

Tuesday den 15 December 2020 kl. 11:44 af: Kristian Holgersen

En sag om koordinering af priser kan blive en dyr affære for flere norske dagligvarekæder. Men anklagerne møder modstand.

I Norge har de lokale konkurrencemyndigheder netop varslet bøder på i alt 21 milliarder norske kroner til Coop, Rema 1000 og Norgesgruppen.

Ifølge myndighedernes vurdering har de tre store spillere på dagligvaremarkedet samarbejdet på en måde, som kan have ført til højere priser for kunderne, skriver Konkurransetilsynet i en pressemeddelelse.

Dagligvarekæderne har siden 2011 været enige om at give hinandens prisjægere adgang til butikkerne for at indsamle omfattende oplysninger om priser, og den viden er så blevet brugt til koordinere prissætningen.

- Kæderne har givet udtryk for, at de har brugt oplysningerne til at skærpe den indbyrdes konkurrere, siger konkurransedirektør Lars Sørgard.

- Vores foreløbige vurdering er imidlertid, at dagligvarekæderne har brugt prisoplysningerne til at begrænse konkurrencen. I en række tilfælde har de brugt oplysningerne på en sådan måde, at de kan have hævet priserne, fortsætter han.

Afviser at have brudt reglerne

I Norgesgruppen, som blandt andet står bag dagligvarekæderne Joker, Spar, Kiwi Minipris og Meny, forstår man ikke beskyldningerne om regelbrud.

- Vi afviser kategorisk, at branchens anvendelse af prisjægere er i strid med konkurrenceloven. Vi mener, at det har ført til lavere priser og er godt for forbrugerne, siger kommunikationsdirektør Stein Rømmerud til Finansavisen.no. Han ser nu frem til en dialog med myndighederne. 

Brancheorganisationen Virke kalder sagen for chokerende og skuffende.

- Det er chokerende, at den norske konkurrencemyndighed kommer med en så alvorlig reaktion på noget, de har været bekendt med hele tiden, siger Ingvill Størksen til Nettavisen.no. Hun er dagligvaredirektør i Virke.

LÆS OGSÅ: Norske politikere overvejer at forbyde supermarkedernes egne mærkerFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD