Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
L�s bloggen her

Influencer betaler stor bøde for skjult reklame

Foto: ColourboxInfluencer betaler stor bøde for skjult reklame
Forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen.
Wednesday den 16 September 2020 kl. 11:53 af: Redaktionen

En dansk influencer har gravet dybt i lommerne for at betale en bøde for skjult reklame på de sociale medier.

En dansk influencer med et stort antal følgere på Instagram har betalt en bøde på 60.000 kroner for ikke at have markeret kommercielle opslag tilstrækkeligt.

Det var i strid med markedsføringslovens forbud mod skjult reklame, skriver Forbrugerumbudsmanden i en pressemeddelelse, hvor identiteten på influenceren ikke bliver lagt frem.

Sagen omhandler i alt 17 opslag på Instagram og influencerens blog i perioden fra marts 2017 til december 2018. De pågældende opslag var reklame for blandt andet skønhedsbehandlinger, restaurantbesøg og tøj- og skomærker.

- Influenter har et ansvar for at gøre det tydeligt for deres følgere, hvis der er tale om reklame. Det havde den pågældende influent ikke gjort, og derfor var det en overtrædelse af markedsføringslovens forbud mod skjult reklame, siger forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen.

“Spons” er ikke nok

På influencerens blog stod markeringen i nogle tilfælde i slutningen af indlægget og i ét tilfælde var det slet ikke oplyst, at indholdet var en reklame. På Instagram havde influenceren eksempelvis markeret kommercielle opslag med ”#Ad”, ”#spons” eller ”#GAW”.

Ifølge Forbrugerombudsmanden var det ikke tilstrækkeligt til at sikre, at opslaget ville blive opfattet som en reklame af den, som læste opslaget.

Forbrugerombudsmanden vurderede samtidig, at influenceren er erhvervsdrivende i markedsføringslovens forstand. Det giver vedkommende et selvstændigt ansvar for at sikre, at det tydeligt fremgår, hvis et opslag indeholder kommercielle budskaber.

Influenceren blev derfor politianmeldt af Forbrugerombudsmanden i 2019 efter en større undersøgelse af 37 udvalgte influenceres opslag på sociale medier.

LÆS OGSÅ: Landsdækkende kæde betaler bøde for vildledningFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD