Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
Læs bloggen her

Ny uddannelse til butiksansatte og ledere

Foto: detailfolk.dkFakta

Akademiuddannelsen i retail er en videregående uddannelse udviklet specielt til butikschefer og lederaspiranter.

Det er en deltidsuddannelse, som tages over to til tre år, mens man er i job.

Undervisningen er fleksibel og kan tages om aftenen eller som internat.

Uddannelsen svarer til en kort videregående uddannelse og giver adgang til at læse videre på diplomniveau (svarende til bachelorniveau).

Adgangskravene er som udgangspunkt en gymnasial eksamen eller relevant erhvervsuddannelse samt mindst to års erhvervserfaring.

Første aftenhold starter til februar 2013 med plads til omkring 25 studerende. Første internathold starter til marts 2013.

Der er informationsmøde om uddannelsen tirsdag den 8. januar 2013 kl. 17 på Sønderhøj 30 i Viby. Læs mere om den nye uddannelse på www.eaaa.dk

 

Torsdag den 20 december 2012 kl. 09:30 af: Mette Winkler

Kun 3 procent af 68.000 detailansatte har en kort, mellemlang eller lang videregående uddannelse. Det vil branchen ændre. Millioner står klar.

23-årige Jonas Koch tager en videregående uddannelse ved siden af sit fuldtidsjob som butiksassistent i Inspiration i Aarhus. Han er hører til gruppen af de få. På sin arbejdsplads er han den eneste, der er i gang med en uddannelse.

- I en tid med hård konkurrence er dygtige medarbejdere det eneste rigtige. Hvis jeg på sigt vil mere med mit arbejdsliv end bare at stå bag kassen, er jeg nødt til at videreuddanne mig, siger Jonas Koch, der de sidste tre år har arbejdet som ekspedient i isenkramkæden.

LÆS OGSÅ: Detailekspert: Efteruddannelse er vigtigere end nogensinde

Flere i detailsektoren skal uddanne sig

Flere skulle gøre som Jonas Koch - butikspersonale skal generelt have et uddannelsesløft. Sådan lyder meldingen fra HK og Dansk Erhverv, der er gået sammen om at målrette efteruddannelse til unge ledere og lederaspiranter i detailsektoren.

Uddannelsestallene i branchen er dystre. Af de 68.000 handelsansatte medlemmer i HK har kun 2.137 en kort, mellemlang eller lang videregående uddannelse. Det svarer til 3 procent.

- Der er et stort efterslæb på uddannelsesområdet. Derfor er det glædeligt, at der nu kommer et samlet uddannelsestilbud til denne faggruppe, siger sektorformand Cliff Præstegaard fra HK Handel Østjylland.

Millioner venter på at blive brugt

Private arbejdsgivere alene har sparet 5 millioner kroner op til efter- og videreuddannelse, viser en opgørelse fra HK. Men selv om pengene er øremærket og klar, er det de færreste, der kender til uddannelsesmulighederne inden for detail.

Dansk Erhverv og HK har derfor ansat fire uddannelsesambassadører, som de næste to år skal rundt og gøre opmærksom på muligheden for at få betalt en uddannelse. 

- Vi arbejder med kompetanceløft på alle niveauer, fra ufaglært til faglært, fra faglært til videre niveau og lederuddannelse af nye ledere, der er omfattet af butiksoverenskomsten. Mere uddannelse virker dobbelt på både indtjening, medarbejdertilfredshed og fastholdelse af medarbejdere, fremhæver Marianne Thejl Jespersen, der er en af de fire nye uddannelsesambassadører.

LÆS OGSÅ: Ledere uddanner sig - de ansatte glemmes

Erhvervsakademi og Handelsfagskole arbejder sammen

Akademiuddannelsen i retail er i sig selv ikke ny, men det er nyt, at den udbydes som et helt forløb og som internat i samarbejde med Handelsfagskolen, som er en af landets største uddannelsessteder for butiksassistenter. Underviserne vil være fra både Handelsfagskolen og Erhvervsakademi Aarhus.

LÆS OGSÅ: Ny e-handelsuddannelse ser dagens lys

- Vi har forsøgt at forene de bedste kompetencer for at skabe et værdifuldt tilbud til ansatte i detailbranchen. Handelsfagskolen har særlig viden omkring deltagernes hverdag. Vi har bred erfaring med videregående uddannelser og evner at formidle teori på en praksisnær måde med udgangspunkt i deltagernes hverdag, siger markedschef Brian Kruse Jacobsen fra Erhvervsakademi Aarhus.

 Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD