Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"De liberale erhverv bør investere i deres online synlighed, så de er klar til genåbningen"

- Thomas Bogh, Bonzer
Læs bloggen her

Ændret forbrugeradfærd skaber historisk efterspørgsel på lagerplads

Foto: detailfolk.dkTorsdag den 24 juni 2021 kl. 06:00 af: Redaktionen

Forbrugernes lyst til at handle på nettet skaber ekstra store behov for lagerplads. Lige nu er udbuddet historisk lavt, viser tal.

De er måske ikke videre spændende i sig selv. Men den frembrusende nethandel har alligevel fået lagerlokaler til at være i høj kurs.

Ifølge en ny opgørelse fra portalen Ejendomstorvet.dk var udbuddet af lokaler til lager, logistik eller produktion usædvanligt lavt i årets andet kvartal.

På landsplan stod 1,5 millioner kvadratmeter udbudt til leje eller salg, og det lyder måske af meget, men niveauet har ikke været lavere siden finanskrisen og svarer blot til 2,2 procent af hele kagen.

Til sammenligning var tallet 1,8 millioner kvadratmeter i tredje kvartal af 2020, skriver Ejendomstorvet i en pressemeddelelse.

- For det første er de internationale forsyningslinjer blevet svækket, fx udløst af coronalukninger og forsinkelser hos leverandører i Fjernøsten. Det har fået en del virksomheder til at ville sikre sig en bedre buffer i form af øget lagerkapacitet, lyder en forklaring fra Thor Heltborg. Han er direktør for koncernkunder hos EDC Erhverv Poul Erik Bech i København-

- For det andet har kommuner, regioner og private firmaer etableret test- og vaccinecentre i tomme lagerbygninger og fabrikshaller over hele landet. Det har været oplagt, fordi mange mennesker skal igennem, og så er det en fordel med højt til loftet og dermed meget luft og mindre smittefare, siger Thor Heltborg.

LÆS OGSÅ: Færre butikslokaler står tomme trods coronakrisenFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD