Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
L�s bloggen her

Stor møbelkæde holder fast: - Vi står bedre rustet end nogensinde

Foto: detailfolk.dkWednesday den 6 September 2023 kl. 10:59 af: Kristian Holgersen

Året har budt på en konkurs i Danmark, tilbageholdende forbrugere og en faldende omsætning. Alligevel er topchefen tilfreds med regnskabet.

Møbelkæden Boconcept kan ikke holde den rekordhøje omsætning fra det forrige regnskabsår, men niveauet er stadig så højt, at topchefen kun kan være tilfreds.

Med 340 butikker fordelt på 67 lande er Boconcept en af de store, danske detailvirksomheder. I løbet af det seneste år er antallet af butikker vokset med 14.

- Jeg er tilfreds med resultatet, der - med den næsthøjeste omsætning i virksomhedens historie - følger op på sidste års rekordregnskab, siger Mikael Kruse Jensen, adm. direktør i BoConcept.

I regnskabsåret 2022/23 endte omsætningen på 1,490 milliarder kroner.

- Hele BoConcepts team har udvist en bemærkelsesværdig tilpasningsevne og et stort engagement i løbet af det seneste år, hvor vi er blevet mødt med udfordrende markedsforhold, siger han.

Svære forhold og dansk konkurs

Coronakrisen gav Boconcept en stor salgsfremgang, fordi forbrugerne gjorde ekstra meget ud af deres hjem. Den effekt ebbede ud i regnskabsåret 2022/23.

Ligesom de fleste andre virksomheder i detailbranchen blev Boconcept ramt af stigende energipriser, inflation og den rekordlave forbrugertillid. Samtidig gik selskabet bag de eneste to danske butikker konkurs, så Boconcept selv har måttet overtage driften.

Trods modgangen er Boconcept kommet ud af regnskabsåret med skindet på næsen, og det gør direktøren yderst fortrøstningsfuld.

- Vi står bedre rustet end nogensinde før til at fortsætte vores ambitiøse plan i 2023/24 og fremover. Vi har bevist, at vores koncept virker, at vores forretningsmodel er agil, og at vi har global skalerbarhed, hvilket gør os til en endnu mere attraktiv partner for nuværende og fremtidige franchisetagere, siger Mikael Kruse Jensen.

LÆS OGSÅ: Afgørelse: I orden at bortvise sælger fra møbelbutik efter optrinFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD