Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
Læs bloggen her

Mange netbutikker justerer målet for hele året

Foto: detailfolk.dkTirsdag den 18 oktober 2022 kl. 06:00 af: Redaktionen

Selvom netbutikker på stribe må justere forventningerne til hele året, så er der alligevel lidt optimisme at spore i branchen.

Ligesom resten af samfundet bliver nethandlen ramt af den svære økonomiske situation med stigende energipriser og høje renter.

I den kvartalsvise kortlægning af nethandlen, som Pricerunner står bag, svarer 51 procent af netbutikkerne, at de i løbet af tredje kvartal har justeret målet for resten af året.

Samtidig svarer 41 procent, at de har sat priserne op.

- Danmark lever ikke i en boble, og vi bliver naturligvis påvirkede af de magre økonomiske prognoser. Det kunne have set meget værre ud, og selvom mange er påvirkede i mindre eller større grad, så vidner det om en branche, der klarer sig flot, siger forbrugeranalytiker hos Pricerunner, Katrine Barslev.

- E-handlen bremser ned, men vi skal huske på, at vi kommer fra et ekstremt højt niveau de seneste to år. Det er også værd at bemærke, at majoriteten tror, at deres salg bliver på samme niveau eller udvikler sig positivt over de kommende 12 måneder, siger hun.

Faktisk er der også en del gode takter i undersøgelsen.

I andet kvartal havde 66 procent oplevet stigende omkostninger, og det tal er i tredje kvartal faldet en smule til 62 procent. Desuden svarer 50 procent, at de har oplevet lavere salg - en tilbagegang fra 53 procent.

- Det går stille og roligt den rigtige vej for mange handelsdrivende, og vi kan være forsigtigt optimistiske, siger Katrine Barslev.

LÆS OGSÅ: Netbutik: Krisen får salget af denne vare til at eksplodere

 Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD