Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
L�s bloggen her

Loyalitetsekspert: Kundeklubber vil gå tilbage

One size does not fit all, pointerer Chandra Benjamin Mostov fra Wunderman Scandinavia, som også illustrerede pointen i sit slideshow til arrangementet Customer Loyality Cards.
Foto: detailfolk.dkDet bør man overveje, inden man laver en kundeklub

- Tænk jer om. Vær sikker på, at I ikke bare laver en kundeklub, fordi naboen gør det. Og i tilfældet af at en kundeklub er det rigtige, så vær bevidst om, at det kræver noget af hele virksomheden, og at man ikke får succes, hvis det kører som et isoleret marketingtiltag, lød opfordringen fra Chandra Benjamin Mostov til de fremmødte detailhandlere til arrangementet Customer Loyalty Cards.

Han opsatte seks punkter, som han mener, man bør forholde sig til, inden man laver en kundeklub.

1. Relevans – hvor relevant er du for dine kunder?
2. Frekvens – hvor ofte ser du dine kunder?
3. Kanalkontrol – har du kun egne butikker?
4. Værdi – hvor meget værdi kan man tilføre kunderne?
5. Data – er din data noget værd, og kan du bruge den?
6. Position i markedet – ønsker kunderne en relation til dig?

Thursday den 6 March 2014 kl. 06:00 af: Freja Thorbech

Der vil snart komme en modbølge til det stigende antal kundeklubber i detailbranchen, mener en loyalitetsekspert.

Kundeklubber har de senere år været det nye sort i detailbranchen, men i de kommende år vil tendensen gå den modsatte vej.

Det mener Chandra Benjamin Mostov, der er COO hos bureauet Wunderman Scandinavia, der blandt andet har været med til at udvikle Club Matas og SAS Eurobonus. Han var i sidste uge inviteret til arrangementet Customer Loyalty Cards, hvor han gav sit bud på, hvordan man skaber succesfulde loyalitetsprogrammer.

LÆS OGSÅ: Hvad er en rigtig kundeklub?

Tesen, om at kundeklubber er på tilbagegang, er noget af en påstand fra en mand, der lever af at skabe loyalitet og kundeklubber. Detailfolk.dk fangede derfor Chandra Benjamin Mostov til en uddybende snak.

- Der er for mange, der bevidstløst kaster sig ud i at tro, at de skal bygge en kundeklub uden at have det rette fundament til at gøre det eller gør det halvhjertet, og så får de ikke noget ud af det, siger Chandra Benjamin Mostov til detailfolk.dk.

Han understreger, at man sagtens kan lave loyalitetsskabende tiltag, der kan fungere, uden nødvendigvis at skulle kaste sig ud i at lave en kundeklub.

- Det jeg angriber er, at der er alt for mange, der bare bevidstløst kopierer noget, der ser succesfuldt ud for andre, og tror at det kan være succesfuldt for dem, og det ikke nødvendigvis rigtigt, siger Chandra Benjamin Mostov og uddyber:

- Alle tænker plastikkort og point, når de hører ordet kundeklub, hvilket bestemt ikke i alle tilfælde er den rette vej frem. Generelt er der alt for mange ”one size fits all”-loyalitetsprogrammer.

Han mener, at tendensen netop nu er, at de fleste skal have en kundeklub.

- En af forudsætningerne for at have en kundeklub er, at man har en vis frekvens med sine kunder. Hvis man kun handler i butikken en gang om året eller færre – hvad er sandsynligheden så for, at man kan bygge en klub for de kunder? spørger han retorisk og svarer selv:

- Den er relativt lille.

Artiklen fortsætter på næste side


Forrige side 1 2 Næste side

Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD