Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
L�s bloggen her

Styrelse: Kundeklubber kan hindre konkurrence

Foto: detailfolk.dkMonday den 7 October 2013 kl. 09:17 - Kilde: Politiken

For meget kundeloyalitet kan skade konkurrencen på det danske marked, mener Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Mange butikker og kæder har efterhånden en. En kundeklub.

Men for mange af de populære kundeklubber kan skade konkurrencen på det danske marked, vurderer Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen (KFST) over for Politiken.

En ny Megafonundersøgelse foretaget for KFST viser, at tre ud af fire danskere er medlemmer af en eller flere kundeklubber. Undersøgelsen viser også, at mere end halvdelen af dem, der er medlem af en kundeklub, ikke har styr på de fordele, som et medlemskab giver dem.

Hos KFST frygter man, at medlemskaberne får forbrugerne til at glemme at tjekke, om prisen på en vare i en medlemsbutik stemmer overens med kvaliteten, fortæller direktør i KFST Agnete Gersing til Politiken. Lektor i forbrugsstudier på Syddansk Universitet Jan Møller Jensen siger til avisen, at forskning viser, at kunder med et medlemskort er mindre tilbøjelige til at afsøge markedet for alternative priser og muligheder.

Matas' kundeklub Club Matas er med sine 1,3 millioner medlemmer en af de største kundeklubber herhjemme. Her mener informations- og miljøchef Henrik Engberg Johannsen ikke, at kundernes loyalitet skader konkurrencen. Der er ikke noget, der forhindrer andre i at etablere en lignende klub, siger han til Politiken.

LÆS OGSÅ: Milliarder af opsparede loyalitetspoint går til spilde

Læs hele artiklen på Politiken


Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD