Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
L�s bloggen her

Lars Larsen-kæde vil have pant på indpakning

Lars Larsen-kæde vil have pant på indpakning
Anders Barsøe, adm. direktør i Letz Sushi.
Wednesday den 16 September 2020 kl. 06:00 af: Kristian Holgersen

Brugt plastik kan blive til rabat hos en kendt spisekæde, som nu forsøger at skabe debat om et pantsystem for emballage.

På lørdag bliver World Cleanup Day markeret på en særlig måde i Letz Sushi, som er en del af Lars Larsen Group.

Letz Sushi opfordrer folk til at indsamle plastik i naturen, som efterfølgende kan omsættes til rabat på mad i 16 af kædens i alt 19 restauranter.

Til lejligheden har Letz Sushi opfundet sit eget pantmærke, forklarer Anders Barsøe, der er administrerende direktør. Ifølge ham handler initiativet om at gøre virksomheder og lovgivere opmærksomme på behovet for et fælles pantsystem.

- Danskerne spiser mere og mere takeaway. Det giver en voksende mængde af emballageaffald – primært af plastik – som desværre i for ringe grad ender i genbrugssystemet, siger Anders Barsøe og fortsætter:

- Det er skidt for miljø, klima og havene. For at sætte fokus på, at der burde være pant på al plastik, afholder vi Pant Z Dag, der giver al plastik værdi.

Skruer ned for plastik

Letz Sushi har sagt farvel til takeaway-bakker af plastik i alle sine 19 restauranter landet. I stedet bliver de nu fremtstillet af bionedbrydeligt materiale. 

Men ifølge Anders Barsøe findes den rette emballageløsning endnu ikke i markedet, og det er årsagen til, at sushikæden er en fortaler for et pantsystem.

- Meget takeaway-emballage kan i dag ikke genbruges og ryger på forbrændingen – eller ender i naturen. Vi arbejder derfor på at opnå et forpligtende samarbejde på tværs af brancher, hvor vi kan afsøge mulighederne for at etablere et nyt pantmærke og teste løsninger, der giver plastikemballage ny værdi.

- Måske får danskerne i fremtiden mulighed for at kunne aflevere tom emballage tilbage til restauranter og i byrumsstandere, siger Anders Barsøe.

Letz Sushi er en del af Lars Larsen Group.

LÆS OGSÅ: Spisekæde taber penge: Stiftere overtager styringen fra koncernFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD