Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
L�s bloggen her

Kæmpe-krise fortsætter for dansk modekæde

Foto: detailfolk.dkThursday den 15 June 2017 kl. 05:50 af: Lise Møller Schilder

En tidligere succesfuld modekæde lukkede sidste år 34 butikker. Regnskabet viser et fortsat stort millionunderskud.

Det ser ikke godt ud for den danske modekæde Noa Noa. Kæden har stadig butikker i 18 lande, men den lukker butikker i en fart, som er sjældent set. Det viser kædens årsrapport for 2016.

I løbet af 2016 åbnede kæden 4 mono-brand-butikker og lukkede 31. Netto har Noa Noa derfor lukket 27 butikker. Ved udgangen af 2016 havde Noa Noa 81 mono-brand-butikker, hvor 39 er egne butikker og 42 er franchise.

Sidste år lukkede Noa Noa netto 34 butikker. Det betød, at kæden ved udgangen af 2015 kom ned på 108 butikker. Men nu er kæden i slutningen af 2016 således kommet ned på 81 butikker.

Lukningen af butikker afspejler sig også i regnskabet. Omsætningen er faldet fra 310 millioner kroner i 2015 til 247 millioner kroner i 2016. I 2014 var omsætningen på 410 millioner kroner. Så Noa Noa er stærkt på vej til at have halveret sin omsætning i løbet af ganske få år.

Stadig kæmpe underskud

Ledelsen forventede sidste år, at indtjeningen ville blive forbedret i løbet af 2016. Der er sket forbedringer, men der er stadig store problemer. Bundlinjen viser et underskud på 36,5 millioner kroner, hvilket godt nok er mindre end i 2015, hvor de røde tal sneg sig op på 49,5 millioner kroner.  

- 2016 viste sig at være et andet udfordrende år med et intensiveret fokus på genoplivning og opdatering af Noa Noa mærke og design profil. Der er udviklet en ny brandstrategi, og en ny produktteam er ansat. Noa
Noa har i 2016 løbende justeret cost base for at skabe balance i forhold til den lavere omsætning, skriver ledelsen i årsrapporten.

Ledelsen understreger, at salgsudfordringerne fra tidligere år er fortsat i 2016, men at der også er positive tegn, da salget i egne detailforretninger har været stigende gennem 2016.

- Nedgangen i engros skyldes koncentreret fokus på færre markeder, men også fortsat tab af multibrand kunder. I eget detailmarked fortsatte fokus på at lukke ulønsomme butikker, skriver ledelsen.

Noa Noa er ejet af NNCG Holding ApS, som købte kæden billigt af den danske kapitalfond Axcel, der tabte mange penge på kæden efter at have købt den for 1,3 milliarder kroner i 2007 lige inden finanskrisen satte ind.

NNCG Holding A/S's ledelse består af Christian Nissen Riisberg og Karl Gustav Ingemar Öhrn, som tidligere var direktør i den svenske sportslæde Stadium. Begge sidder også i Noa Noa's bestyrelse sammen med Henrik Aaen Kastberg, der er administrerende direktør i Noa Noa.

LÆS OGSÅ: Dansk modekæde med endnu et rekordunderskud
 Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD