Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
L�s bloggen her

Noa Noa fortsætter gigantisk nedtur

Foto: detailfolk.dkWednesday den 3 June 2015 kl. 10:30 af: Lise Møller Schilder

Mio-underskuddet vokser og vokser i Noa Noa. Et skattesmæk på 12 mio. hiver årsresultatet ned på et historisk lavt niveau.

Det ser ikke godt ud for tøj-koncernen Noa Noa. I 2013 havde virksomheden et underskud på 34 millioner kroner. Nu viser årsrapporten et underskud efter skat på 40 millioner kroner. 

Ser man regnskabet nærmere efter i sømmene, er underskuddet drevet af et underskud før skat på 28 millioner kroner. Efter skat bliver det dog endnu værre. Da Noa Noa skal betale 12 millioner kroner i udskudt skat, og derfor ender på et underskud på 40 millioner kroner. 

- Selskabets ledelse har vurderet, at det på baggrund af de nuværende forventninger til fremtiden ikke vil være muligt at gøre brug af skatteaktivitet inden for de kommende 3 år, hvorfor det tilbageføres fuldt ud i året, skriver ledelsen i årsrapporten.

Nye ejere har hårdt år foran sig

Noa Noa skiftede ejere i december sidste år, hvor kapitalfonden Axcel valgte at sælge virksomheden til en mindre investorgruppe. De overtog 142 butikker fordelt med 66 egne butikker og 76 franchise butikker.

På grund af de seneste års nedtur, valgte Noa Noa i 2014 at lukke 35 butikker og åbne 9 nye butikker, hvilket er en nettotilbagegang på 26 butikker. Fire af de nyåbnede butikker og 10 af de lukkede butikker var Noa Noa-koncernens egne. Det har også betydet, at antallet af ansatte er faldet fra 311 i december 2013 til 271 i december 2014.

I forbindelse med ejerskiftet, har ejerne sprøjtet 17,3 millioner kroner ind i selskabet for at styrke dets egenkapital. Spørgsmålet er, hvor meget det hjælper. Ledelsen må nemlig erkende, at 2014 har været et særdeles hårdt år.

- Regnskabet 2014 har været præget af fortsat vigende forbrugerefterspørgsel, og indenfor tøjmarkedet  generelt har det resulteret i svære betingelser for både mono og multibrand-butikker, skriver ledelsen i årsrapporten. 

Forventninger til fremtiden

Ledelsen regner ikke med, at 2015 kommer til at være meget anderledes fra 2014. Det vil fortsat være et konsolideringsår med fortsat fald i omsætning på baggrund af de omkostningstilpasninger, som ledelsen regner med at skulle fortsætte.

- Ledelsen forventer i 2015 at være igennem sin konsolidering og i løbet af 2016 at være i stand til at fokusere på organisk vækst i nuværende og nye markeder, står der i årsrapporten.

LÆS OGSÅ: Kriseramte Noa Noa solgtFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD