Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
L�s bloggen her

Konkursramt shoppingcenter ender på tvangsauktion

ET HISTORISK DETAILNAVN

På Jyllingevej i Vanløse kan man stadig se skorstenen efter margarinefabrikken "Kronen", der blev grundlagt i 1914. Den udviklede sig til en hel kæde af butikker, der solgte kaffe og andre beslægtede varer.

I begyndelsen af 1960'erne overtog købmand Børge Olsen forretningerne og gjorde dem til en del af Irma-kæden.

Tuesday den 13 April 2021 kl. 11:01 - Kilde: Børsen

Blot tre år og seks måneder efter første åbningsdag bliver et større shoppingcenter sendt på tvangsauktion. Ejeren har opgivet projektet.

Der var fint besøg fra både rocksangeren Jesper Binzer og den daværende overborgmester i København, Frank Jensen (A), da shoppingcentret Kronen endelig var klar til indvielse i oktober 2017.

Men siden er den festlige stemning forduftet fra Vanløse Torv, hvor Kronen har adresse. Sidste år ramte en konkurs shoppingcentret, og nu bliver der føjet endnu et kapitel til nedturen.

Ifølge Børsen har den britiske kapitalfond Tristan, som ejer Kronen gennem selskabet Apollovej Holding, valgt at sende shoppingcentret på tvangsauktion. Den samlede vurdering lyder på 1,3 milliarder kroner.

Kronen har været til salg siden en konkurs i 2020 uden at tiltrække en køber. Det skal tvangsauktionen ændre på.

- Jeg forestiller mig en aktør, der ved, hvordan man udvikler et lokalt shoppingcenter, der ligger fantastisk – lige op ad metroen, siger kurator Søren Aamann til Børsen.

Mærkelig konkurs

Da konkursen ramte Kronen i februar af 2020, gav det anledning en vis undren, selvom det unge shoppingcenter allerede havde oplevet en del modgang.

- Det er meget mærkeligt, at den konkurs kommer nu, sagde Per Nyborg dengang til BT. Han er adm. direktør ved Institut for Center-Planlægning.

- Centeret havde en træg start, men det er, som om det faktisk er gået den rigtige vej. De havde stigende omsætning og stigende besøgstal, så det var inde i en relativt god gænge, sagde han.

Planerne om at opføre et shoppingcenter på pladsen ved metrostationen i Vanløse har rødder tilbage til 2010.

Oprindeligt gik projektet under navnet Galleria, men de planer gik i vasken. Siden fik grunden nye ejere og bygherre. Efter flere års byggearbejde stod Kronen, hvor der er plads til omkring 60 butikker, så endelig færdig i 2017.

LÆS OGSÅ: Stort anlagt satsning i Field’s er gået konkurs

Læs hele artiklen på Børsen


Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD