Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
L�s bloggen her

Koncerndirektør skal styre nyt samarbejde med Miljøministeriet

Friday den 27 August 2021 kl. 06:08 af: Redaktionen

En række af de største spillere fra detailhandlen har indgået et samarbejde med Miljøministeriet. Det handler om brugen af plastik.

Langt mere af det plastik, som bliver brugt i butikker og supermarkeder, skal genanvendes, så det ikke ender med at gå op i røg på de store forbrændingsanlæg.

Sådan lyder det overordnede mål for et samarbejde mellem Miljøministeriet og store dele af detailhandlen, som har fundet sammen i en fælles styregruppe bestående af blandt andet Coop, Salling Group og Dagrofa.

Formand for styregrupppen er Per Thau, koncerndirektør i Coop. Han forklarer, hvorfor branchen har valgt at samarbejde.

- Til daglig konkurrerer vi om at have de bedste varer. Men vi skal ikke konkurrere om, hvordan varen er pakket ind. Vi skal tværtimod samarbejde om at skabe løsninger for vores klima. Det er kun gennem fælles standarder og stærkt samarbejde på tværs af værdikæden, at vi lykkes, siger Per Thau.

- Deltagerne i sektorsamarbejdet spænder over hele værdikæden fra udvikling, produktion og genanvendelse af plastik, og mange af virksomhederne er i daglig kontakt med danskerne, når de f.eks. køber ting til hjemmet, bygger om eller køber dagligvarer. Det giver os et særligt ansvar, men også nogle særlige muligheder, siger han.

For at sikre fremdrift i arbejdet er der oprettet et sekretariat for sektorsamarbejdet, som har fået plads hos Dansk Erhverv.

Styregruppen består af 16 repræsentanter fra hele værdikæden: Coop, Salling Group, Lidl, Dagrofa, Aldi, Rema1000, Elgiganten, Matas, Imerco, Jysk, Bauhaus, Schou Nordic, Orkla Danmark, Ragnsells, Faerch Plast, Plus Pack.


Samarbejdets målsætning:

  • Skabe fælles, cirkulære designkrav for emballage til fødevare og non-food.
  • At al plastikemballage er genbrugeligt og/eller genanvendeligt på en økonomisk forsvarlig måde og består af mindst 30 procent genanvendt plastik inden 2025.
  • At skabe reduktion af plastikforbrug, herunder bidrage til test og udbredelse af genbrugsløsninger samt reducere 50 procent af visse take away-engangsplastik-produkter i 2026 i detailsektoren.

LÆS OGSÅ: Dagligvarekæde fordobler salget af 15 kroners plastikposerFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD