Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
L�s bloggen her

Københavnsk stormagasin byder på luksus og røde tal

Foto: detailfolk.dkWednesday den 20 April 2022 kl. 11:04 af: Kristian Holgersen

Som i de foregående år taber københavnsk stormagasin betydelige summer, men afskaffelsen af restriktioner kan blive et vendepunkt.

Historien gentager sig i det københavnske stormagasin Illum, hvor kunderne kan finde dyre mærker som Prada, Balenciaga og Mulberry.

I årsregnskabet for 2021 kan driftsselskabet Illum A/S nemlig fremvise endnu et betydeligt underskud - denne gang på lige under 100 millioner kroner.

Gennem de seneste fem år har underskuddene befundet sig i et spænd fra 95 til 121 millioner kroner. Det seneste plus var tilbage i 2013.

Som så mange andre shoppingcentre og stormagasiner var Illum hårdt ramt af nedlukningen, som lagde butikkerne øde i de første 110 dage af året.

- Siden genåbningen har Illums omsætning været på niveau med 2019 (før Covid-19), hvilket må anses som tilfredsstillende i lyset af fraværet af turister, fremgår det af årsrapporten.

Faktisk ender butikkernes omsætning på 620 millioner kroner med at være et hak større end i 2020.

Venter fremgang

Illum fortsætter satsningen på luksus, service og oplevelser i 2022, hvor stormagasinet regner med at se forbedringer på både top- og bundlinje.

- 2022 er startet uden Covid-19 nedlukning, og der forventes ikke yderligere nedlukninger i løbet af året. Dette forventes at have en signifikant indflydelse på årets omsætning og resultat, fremgår det af årsrapporten.

Ved tidligere lejligheder har direktøren for Illum - Jeanette Aaen - gået i rette med mediernes historier om den skrøbelige økonomi i stormagasinet.

Forretningen består nemlig både af driftselskabet Illum A/S og ejendomsselskbet Illum Østergade 52 ApS, der ejer de store lokaler på Strøget i København. Mens driftsselskabet taber penge, så har ejendomsselskabet plus på kontoen - i årsregnskabet for 2021 er resultatet 89 millioner kroner.

LÆS OGSÅ: Magasin står klar med tunge investeringer og planer om udlandet Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD