Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
Læs bloggen her

Kalendergaver og julepynt sikrer Søstrene Grene rekordsalg

Foto: detailfolk.dkOnsdag den 3 december 2014 kl. 05:30 af: Steffen Moses

Julesalget i butikskæden Søstrene Grene topper allerede i november, og det har i år slået alle rekorder. Vores koncept passer til alle juleforberedelserne, siger direktøren.

Julepynt og kalendergaver bliver revet ned fra hylderne i Søstrene Grene allerede i november, og derfor kan butikskæden allerede nu gøre status over julehandlen.

Og med en omsætning, der er 24 procent større sammenlignet med sidste års julehandel, er Mikkel Grene, adm. direktør i Søstrene Grene, tilfreds.

- Vi forsøger at tilrettelægge vores julehandel, så den matcher vores kunders behov. November er kendetegnet ved, at folk så småt begynder at forberede julen og de mange tilhørende traditioner, og her passer vores koncept og varer rigtig godt ind, siger Mikkel Grene i en pressemeddelelse.

Særligt den sidste fredag i november, Black Friday, slog alle rekorder. På trods af at Søstrene Grene ikke har tilbud og nedsatte varer, som man ellers forbinder med denne fredag, blev der omsat for 29 pct. mere end samme fredag sidste år, hvis man renser tallene for nye butikker.

- Vi skal stå med et varieret sortiment, som gør det let for kunderne at få handlet ind til for eksempel pakkekalenderen, pyntning af hjemmet og juletræet, gaveindpakningen eller juledekorationerne. Men faktisk har vi i år også solgt mange flere julegaver, end vi er vant til, og det skyldes ikke mindst vores større fokus på interiør og vores udvidede bytteservice på julegaver, siger Mikkel Grene.

Succes med sociale medier

Butikken i Aalborg Storcenter blev højdespringeren fredag d. 28. november og kunne notere sig en fremgang på hele 83 pct. i forhold til samme dag sidste år. Også moderbutikken i Aarhus satte ny omsætningsrekord og leverede den største dagsomsætning nogensinde, siden butikken åbnede i 1973. Butikken havde denne dag over 3.200 ekspeditioner – i den travleste periode svarede det til én ekspedition hvert 40. sekund pr. kasse.

Søstrene Grene har øget deres fokus på at skabe æstetisk stærke produkter med eget design, og så lytter man i stigende grad til kunderne på de sociale medier.

LÆS OGSÅ: Sådan har Søstrene Grene opnået Facebook-succes

- Et øget fokus på eget design har gjort, at vi står med et mere æstetisk stærkt udtryk end nogensinde før. Derudover anvender vi de sociale medier til at gå i dialog med vores kunder. Vi har eksempelvis produceret en pakkekalender-video, som er blevet set mere end 100.000 gange i løbet af november, og den blev lavet på baggrund af feedback vi fik sidste år, lyder det fra Mikkel Grene.

På Facebook har kæden da også efterhånden formået at skabe et stort publikum. Hele 315.000 personer følger Søstrene Grene på Facebook, mens omkring 82.000 følger kæden på Instagram.

LÆS OGSÅ: Danske kæders Black Friday slog rekordFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD