Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
L�s bloggen her

Hullet blev for dybt: Fynske bagerforretninger går konkurs

Foto: detailfolk.dkThursday den 22 April 2021 kl. 09:51 - Kilde: Fyens.dk

På et tidspunkt nåede fynske bagerbutikker et “håbløshedsstadie”, fortæller den adm.direktør. Det endte med en konkursbegæring.

Lysten til at spise brød og kager sidder åbenbart dybt i mange danskere. Der skal i hvert fald mere end en pandemi til at spolere appetitten på rundstykker, brunsviger og borgmestersnegle.

Alligevel må de to fynske bagerbutikker i virksomheden Bæk & From A/S opgive at komme igennem coronakrisen. De er netop begæret konkurs, skriver Fyens.dk.

Bagerbutikkerne lå i Tarup Center og Odense Banegård Center, som har været tvangslukkede. Trods hjælpepakker endte det økonomiske hul simpelthen med at blive for stort, forklarer direktør Christian Nick Mortensen. Han kører videre med en tredje centerbutik, som for nylig blev lagt over i et andet selskab.

- Det har kostet penge hver måned, og på et tidspunkt når man et håbløshedsstadie, hvor man kan se, at det ikke længere hænger sammen, siger Christian Nick Mortensen til Fyens.dk.

Konkurrent mærker stor kagesult

Hos den landsdækkende bagerkæde Konditorbager, som består af i alt 57 selvstændige butikker, har de under coronakrisen ellers oplevet en stigende efterspørgsel på kager.

- Kagesalget går stærkt for tiden. Folk har mere hjemmetid end før corona og har vænnet sig til at hygge sig med en kage eller noget andet lækkert bagværk, sagde Morten Lapholm i slutningen af januar. Han er administrerende direktør for Konditorbager.

- Der var lidt usikkerhed at spore i foråret, da corona var nyt, men nu er folk trygge ved at komme i butikkerne, og det kan i høj grad mærkes på salget, fortsætter han.

Som eksempel kan nævnes Konditorbager-butikken i Højbjerg, hvor salget af nøddekager og drømmekager er steget med 50 procent. For de mindre kager som hindbærsnitter og cremelinser er væksten endnu højere.

Men når man - som butikkerne i Bæk & From A/S - ikke må holde åbent, så kan efterspørgslen ikke bruges til så meget.

LÆS OGSÅ: Hårdt prøvet bagerkæde ser fremad: Nye butikker på vej

Læs hele artiklen på Fyens.dk


Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD