Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
L�s bloggen her

Fusion giver tabsramt møbelkæde fornyet styrke: Udenlandske butikker på vej

Foto: detailfolk.dkFusion giver tabsramt møbelkæde fornyet styrke: Udenlandske butikker på vej

Rami Jensen er adm. direktør for Ilva. Han sætter nu gang i en større ekspansion i både Sverige og herhjemme.

Wednesday den 16 June 2021 kl. 10:05 af: Kristian Holgersen

Topchefen for en af Lars Larsen Groups møbelkæder ser ekspansion som den primære vej til vækst. Sverige er første mål.

Siden 2005 har møbelkæden Ilva haft en enkelt butik på det svenske marked. Den ligger ensomt lige ovre på den anden side af sundet i Malmø.

Ifølge topchef Rami Jensen har butikken opnået en flot vækst, og det har været med til at sætte skub i ambitiøse ekspansionsplaner. Inden udgangen af 2022 kan Ilva meget vel have åbnet yderligere otte butikker i Sverige.

Den første i rækken slår dørene op til august i byen Kristianstad.

- Vi er klar til at vækste yderligere, og ekspansion er den primære vej, siger Rami Jensen, adm. direktør for Ilva. Han hæfter sig ved udviklingen på nettet, hvor svenskerne er flittige kunder.

- I Danmark har vi set, at vores onlinesalg vækster der, hvor vi har fysiske butikker, og en stor del af det svenske salg kommer allerede fra webshoppen. Det vidner om et stort potentiale, og det er kombinationen af et stærkt onlinesetup og flere fysiske butikker, der skal understøtte den udvikling, som kan indfri det, siger Rami Jensen.

Ilva har 42 butikker i Danmark, otte i udlandet og en årlig omsætning på omkring. 1,7 milliarder kroner.

Fusion giver større muskler

For et par år siden blev IDEmøbler lagt sammen med Ilva. På forhånd var de to møbelkæder allerede en del af samme selskab under Lars Larsen Group, men de havde dengang hver deres butikker.

I dag er IDEmøbler-navnet droppet , så alle kræfter kan bruges på Ilva. Det har frigjort nok overskud til at sætte gang i ekspansionen.

- Ved at samle de to brands har vi styrket vores setup og værdikæde, og summen af forbedringer gør, at vi ud over de kommende butikker i Sverige nu også er klar til at udvide i Danmark, siger Rami Jensen.

- Trods et veludviklet butiksnetværk er der stadig tomme pletter på landkortet og sandsynligvis plads til fem eller seks nye møbelhuse inden udgangen 2022, siger han.

Udover de planlagte butiksåbninger i Sverige forventer Ilva også at kunne åbne fire til seks nye møbelhuse i Danmark i løbet af 2021 og 2022. Samtidig åbner en shop-in-shop i Grønland.

Lover at give overskud

Efter en årrække med markante underskud kunne Ilva sidste efterår fremlægge et regnskab, hvor resultatet for den primære drift endte i et minus på 10 millioner kroner. Med andre ord var der tale om fremgang.

Årsregnskabet var et bevis på, at Ilva følger den plan, som skal sende møbelkæden tilbage på ret kurs, forklarede Rami Jensen dengang.

- Enhver, der har fulgt Ilva, ved, at vi har været gennem nogle udfordrende år, hvor vi har taget nogle meget store beslutninger. Ikke mindst beslutningen om at sammenlægge Ilva og IDEmøbler, så vi kunne fokusere 100 procent på Ilva-brandet, var vanskelig. Men udviklingen og årsresultatet viser, at den var rigtig, sagde Rami Jensen.

Den adm. direktør lovede ligefrem ejerne i Lars Larsen Group, at Ilva endelig ville give overskud i regnskabsåret 2020/21.

- I form af Lars Larsen Group har Ilva en meget tålmodig ejer. Men det er klart, at alle medarbejdere i ILVA ser frem til, at vi i fællesskab kan bidrage til at øge overskuddet i Lars Larsen Group frem for at reducere det, siger Rami Jensen.

LÆS OGSÅ: Lagde planer under julefrokost: Makkerpar vil erobre landet med møbelkædeFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD