Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

”Grøn” markedsføring er blevet et brandvarmt emne

- Lone Rasmussen, Dansk Erhverv
Læs bloggen her

Direktør bekræfter: Lars Larsen-ejet kæde er tæt på stort opkøb

Foto: detailfolk.dkSENGESPECIALISTEN A/S

Lars Larsen Group købte Sengespecialisten i 2014. Det skete i kølvandet på et skidt årsregnskab.

Siden fulgte endnu flere undeskud, indtil sengekæden i 2018/19 igen kunne bogføre et overskud.

Primær drift (t.kr)
2019/20: 14.925
2018/19: 6.347
2017/18: -715

Årets resultat (t.kr)
2019/20: 9.014
2018/19: 2.799
2017/18: -209

Kilde: Sengespecialisten A/S, Årsrapport for 2019/20 og Jysk

Mandag den 31 maj 2021 kl. 09:56 af: Kristian Holgersen

Målet om at have butikker i udlandet rykker tættere på for Lars Larsen-ejet sengekæde, som er på vej til at overtage svensk konkurrent.

Inden de sidste detaljer er faldet på plads, løfter SengeSpecialisten lidt op i dynen for at give os andre indblik i forhandlingerne om et større opkøb.

Sengekæden, som ejes af Lars Larsen Group, er nemlig er på vej til at overtage den svenske pendant Sängjätten, der har 17 egne butikker, tre franchisebutikker og en årlig omsætning på 170 millioner svenske kroner i hjemlandet.

Glæderne bliver taget en smule på forskud af SengeSpecialisten, fordi den hollandske ejer af Sängjätten - Beter Bed - skal spille med åbne kort af hensyn til aktiemarkedet.

- Personligt ville jeg helst have ventet til handlen var endeligt på plads, men da vi er enige om langt det meste, kan jeg ikke forestille mig, at det ikke lykkes. Derfor vælger jeg at glæde mig over, at vi nu har fået den perfekte mulighed for at opfylde vores drøm om ekspansion til udlandet, siger Martin Amstrup Bang, adm. direktør i SengeSpecialisten.

SengeSpecialisten har 31 danske butikker.

Internationale ambitioner

Da SengeSpecialisten for nylig kunne præsentere det andet overskud i træk efter flere år med økonomiske vanskeligheder, begyndte direktøren for første gang at lufte idéen om en international satsning.

- Lars Larsens dna var jo, at vi skal ekspandere ud over landets grænser, og derfor er jeg utrolig glad for, at vi er i gang med processen om et opkøb af Sängjätten, siger Martin Amstrup Bang.

I stedet for at starte fra nul, så giver det mere mening at få sig til en hel stribe butikker på én gang. Et opkøb var den bedste måde at ekspandere på, vurderer direktøren.

- Der er mange synergier mellem SengeSpecialisten og Sängjätten. Vi er begge specialister i søvn med fokus på rådgivning og individuelle løsninger. Begge kæder har et premium sortiment, og så er sovekulturen i Danmark og Sverige meget ens, siger Martin Amstrup Bang.

- Samtidig giver det selvfølgelig en stor gevinst, at vi med et opkøb allerede fra begyndelsen får en bred geografisk dækning i Sverige, hvilket giver det optimale udgangspunkt for yderligere ekspansion, fortsætter han.

LÆS OGSÅ: Jysk genåbner svensk netbutik efter usædvanlig overbelastning Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD