Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
Læs bloggen her

Milliardhandel: Lars Larsen Group køber kendt sofa-konkurrent

Foto: Sofakompagniet/PR SOFACOMPANY

- Grundlagt som Sofakompagniet i 2012 af ægteparret Cathrine og Christian Rudolph

- Hovedsæde i Danmark og produktion i Vietnam

- Omsætning 2020: 545 millioner kroner

- Resultat EBITDA: 51 millioner kroner

- Sælger møbler online i en række europæiske lande

Kilde: Lars Larsen Group

Fredag den 21 maj 2021 kl. 09:40 af: Kristian Holgersen

De har haft den helt store tegnebog fremme i Lars Larsen Group, som nu overtager dansk møbelfirma med showrooms i 11 lande.

Lars Larsen Group er de nye ejere af det danske møbelfirma Sofacompany, som sidste år nåede en omsætning på over en halv milliard kroner.

Siden starten i 2012 har Sofacompany åbnet showrooms i 11 lande og startet en produktion af sofaer op i Vietnam, men fokus ligger primært på onlinesalg. Det passer godt ind i strategien hos Lars Larsen Group.

- Det er en virkelig spændende virksomhed, som kan tilføre os rigtig meget, siger adm. direktør i Jysk, Jan Bøgh. Han kan fremover også kalde sig formand for bestyrelsen i Sofacompany.

- Opkøbet tager afsæt i vores strategi om at være endnu stærkere digitalt, så vi opnår samme markedsandel på de digitale platforme som med vores fysiske butikker. Her har Sofacompany et stort potentiale. Ikke mindst fordi de leverede gode resultater, inden coronakrisen ramte verden, og onlinesalget af blandt andet møbler blev øget yderligere, siger Jan Bøgh.

Detaljerne i opkøbet bliver ikke offentliggjort, men ifølge Børsen har Lars Larsen Group brugt et milliardbeløb på at købe Sofacompany af de hidtidige ejere i kapitalfonden Procuritas.

Bevarer selvstændigheden

Selvom de nye ejere hedder Lars Larsen Group, så bliver Sofacompany ikke gjort til en del af Jysk.

Tværtimod, lyder det fra Jan Bøgh. Det skal fortsætte med at være en uafhængig virksomhed ligesom Ilva, Bolia og SengeSpecialisten, som hører hjemme samme sted.

- Det er vigtigt for os som nye ejere, at den nuværende ledelse bliver siddende og på den måde sikrer, at Sodacompany kan fortsætte ad de spor, der er lagt. Men som bestyrelsesformand håber jeg, at jeg med min viden og erfaring kan bidrage til udviklingen af selskabet, ligesom Sofacompany gennem Lars Larsen Group er sikret finansiering til fremtidig vækst, siger Jan Bøgh.

Hos de tidligere ejere i Procuritas er der også tilfredshed at spore. En rådgiver for kapitalfonden - Mattias Feiff - kalder Lars Larsen Group for den perfekt ejer.

- Under Procuritas' ejerskab har vi fokuseret på opbygningen af virksomhedens e-handel, at skifte fokus fra engros til at blive et brand hos forbrugerne samt på betydelig geografisk ekspansion. Vi er meget taknemmelige over indsatsen fra CEO Henrik Andersen og resten af ledelsesteamet, som har opbygget virksomheden til det, den er i dag, siger Mattias Feiff, co-Managing Partner hos PCI V Advisor AB.

LÆS OGSÅ: Lars Larsen Group sprænger rammerne i nyt årsregnskabFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD