Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
L�s bloggen her

Første måling sætter tal på glødende genåbningsdag i butikkerne

Foto: detailfolk.dkFriday den 5 March 2021 kl. 10:04 af: Kristian Holgersen

På den første dag i genåbningen oplevede især de fysiske tøjbutikker stor interesse fra købelystne kunder, viser tal fra Danske Bank.

En mandag i begyndelsen af marts plejer ikke just at høre til de vildeste dage for detailhandlen. Men coronakrisen vender op og ned på mange ting.

Da en stor del af landets butikker endelig kunne slå dørene op igen efter den lange nedlukning, mødte de købelystne kunder talstærkt op på landets store handels- og gågader. Det viser foreløbige tal fra Danske Bank, som holder øje med brugen af kort og Mobilepay.

Ser man bort fra dagligvarehandlen lå det samlede forbrug i fysiske butikker mere end 30 procent over det sædvanlige niveau for første mandag i marts.

I landets tøjbutikker var der særlig travlt. De kunne skyde genåbningen i gang med et forbrug, der lå 80 procent højere end sidste år.

- Samlet set er de første indikationer fra genåbningen gode, selvom det stadig er uklart, hvor længe effekten holder. Vi forventer at se kurverne flade lidt ud, skriver Danske Bank i en kommentar til tallene.

Seneste opgørelse over detailsalget fra Danmarks Statistik blev offentliggjort i sidste uge og gælder for januar, hvor mange butikker var tvangslukkede. Det var særligt hårdt ved tøjsalget, som gik 56,4 procent tilbage, mens udviklingen var mere afdæmpet i resten af detailhandlen.

LÆS OGSÅ: Detailsalget får tæsk i skrækmåling: Cheføkonom finder en smule håbFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD