Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
L�s bloggen her

Forhøjer skattefri grænse: Så dyre må chefens gaver være

Foto: detailfolk.dkTuesday den 24 November 2020 kl. 10:53 af: Kristian Holgersen

Måske bliver der i år skruet lidt ekstra op for de julegaver, som mange arbejdspladser giver deres ansatte. Det skyldes ny beløbsgrænse.

Selvom der stadig er længe til jul, så er det aldrig for tidligt at tænke på en af de vigtigste traditioner - nemlig gaverne.

Flere medarbejdere i Salling Group klager - ifølge Ekstra Bladet og BT - eksempelvis over, at de denne gang ikke får en traditionel julegave, men derimod ekstra procenter i koncernens butikker.

Om gaven fra Salling Group er god eller dårlig, findes der nok ikke et objektivt svar på. Men faktisk er der i år mulighed for at give lidt dyrere firmagaver uden at skulle finde en plads til skattefar rundt om julebordet.

Den skattefrie grænse for julegaver er blevet forhøjet fra 800 til 900 kroner, skriver konsulenthuset PWC i en pressemeddelelse. Ofte kan værdien endda skrues yderligere op.

- Virksomhederne har mulighed for at give medarbejderne en lidt større julegave end tidligere på grund af den forhøjede skattegrænse, siger Per Ørtoft Jensen. Han er partner og skatteekspert i PwC.

- Hvis julegaven har en værdi på 900 kroner, vil den altid være skattefri, men hvis gaven har en værdi på mellem 900 og 1.200 kroner, afhænger skattefriheden af, om medarbejderen har fået andre goder i løbet af året. Hvis julegavens værdi overstiger 1.200 kroner, vil beløbet altid være skattepligtigt, siger han.

Sådan bestemmes julegavens værdi

Det er ikke julegavernes pris i butikkerne, men derimod anskaffelsesprisen, som er afgørende for, hvornår der skal betales skat, skriver PWC.

Så det kan være en fordel, hvis arbejdsgiveren er god til at forhandle.

- Som udgangspunkt gælder markedsværdien, når man skal værdiansætte en julegave, men i praksis er det arbejdsgiverens aktuelle indkøbspris, der fungerer som den skattepligtige værdi, siger Per Ørtoft Jensen.

- Det betyder, at selvom varen reelt set har en markedsværdi, der overstiger 900 kroner, har arbejdsgiveren alligevel mulighed for at give produktet som en skattefri julegave, fordi gaven er forhandlet hjem til en pris, som ikke overstiger 900 kroner, fortsætter han.

Salling Group kalder gave for historisk stor

For at vende tilbage til julegaven fra Salling Group, så har koncernens kommunikationschef, Kasper Reggelsen, været ude at forsvare valget om at give ekstra procenter.

- Vi har givet årets julegave i den bedste mening og med ønsket om netop i år at give en særlig god gave dels til vores kollegaer, men i lige så høj grad til deres familier. Der er tale om en historisk stor julegave, siger han til BT.

Blandt medarbejderne er der utilfredshed over, at man bliver pålagt at handle ind i Salling Groups butikker, at rabatterne ikke gælder alle typer varer og at de først bliver udbetalt i forbindelse med lønnen i januar.

LÆS OGSÅ: Coop tester nyt loyalitetsprogram med gaverFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD