Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"6 tips til at gøre din webshop mere brugervenlig"

- Thomas Bogh, Bonzer
Læs bloggen her

Flere butikker kæmper med huslejen: - Husk dialog

Foto: detailfolk.dkMandag den 16 november 2020 kl. 11:02 af: Kristian Holgersen

Efter en fin sommer begynder flere butikker og restauranter nu at bøvle med huslejen. Den samlede restance vokser, viser opgørelse.

Da coronakrisen var på lavt blus i sommermånederne, gav det samtidig butikker og restauranter mere luft til at klare huslejen.

Men nu begynder de manglende betalinger igen af hobe sig op igen. I oktober steg den samlede restance fra butiks- og restaurantlejemål til to milliarder kroner, viser en opgørelse fra Ejendom Danmark.

- Der er mange erhvervsdrivende, der særligt i de mest udsatte brancher tilpasser sig nye restriktioner og kæmper for deres forretninger, siger Jannick Nytoft. Han er adm. direktør i Ejendom Danmark.

- Samtidig er rigtig mange udlejere indstillede på at finde lokale løsninger om henstand med de enkelte erhvervsdrivende. Men det er også vigtigt, at alle begrænsninger i at drive virksomhed følges ad med kompensation, så der ikke startes en sneboldeffekt, hvor de næste led bliver endnu mere udsatte, siger han.

Ejendom Danmark er en erhvervsorganisation, der varetager ejendomsejerne og -administratorenes interesser.

Hjælpepakker kan ikke stå alene

I efteråret gav udbetalingen af de indefrosne feriepenge lidt rygvind til forbruget. Det ændrer dog ikke på, at pandemien kan gøre vinteren ekstra hård at komme igennem flere typer erhvervsdrivende. 

Hjælpepakker bør i den forbindelse ikke stå alene, lyder vurderingen fra Ejendom Danmark, som også opfordrer til dialog mellem lejere og udlejere.

- Den klare anbefaling er dialog. Ingen udlejere er interesserede i, at deres gode erhvervslejere forsvinder, fordi de har svært ved at holde sig stående i en ekstraordinær situation, siger Jannick Nytoft og fortsætter:

- Men den store velvilje fra udlejerne skal selvfølgelig følges af med kompensation, så det ikke blot bliver en øvelse i at sende regningen videre. De danske ejendomsvirksomheder har også selv markante udgifter og forpligtelser.

LÆS OGSÅ: Hårdt ramte butikker skylder milliarder i huslejeFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD