Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
L�s bloggen her

Finansloven er fri for udskældt forslag om afgifter

Foto: ColourboxWednesday den 9 December 2020 kl. 10:40 af: Kristian Holgersen

Et omdiskuteret forslag om afgifter på pakker, som Dansk Erhverv har kæmpet indædt imod, er ikke en del af finanslovsforliget.

Da det kom frem, at en ekstra afgift på breve og pakker var en del af finanslovsforhandlingerne, affødte det kritik fra flere sider.

Afgiften skulle sættes i værk for at finansiere en økonomisk håndsrækning til nødlidende PostNord, som har svært ved at gøre brevomdelingen til en god forretning.

Men nu ser det ud til, at forslaget ikke bliver til noget, lyder vurderingen fra Dansk Erhverv. Det er nemlig ikke en del af den nye finanslov.

- Den er ikke hjemme endnu, men vi er mere fortrøstningsfulde end tidligere, siger Niels Ralund. Han er e-handelsdirektør i Dansk Erhverv og har kritiseret forslaget i stærke vendinger, fordi det ville ramme danske butikker hårdt.

- Samtidig ville vi forære de udenlandske konkurrenter en kæmpe fordel, så det havde været et stort selvmål. Derfor er vi meget tilfredse med, at der ikke har været politisk støtte til at indføre en helt urimelig og skadelig særskat, siger Niels Ralund.

Regeringen måtte opgive at finde opbakning til et postaftale, som indeholdt ekstra afgifter på pakker og breve, da De Radikale valgte at trække sig fra forhandlingerne. Partierne fra blå blok havde på forhånd afvist idéen, ligesom flere erhvervsorganisationer havde.

LÆS OGSÅ: Direktør raser over rygter: Det vil skade nethandlenFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD