Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Detailsektoren går forrest i kampen for mere bæredygtige emballager"

- Andreas Hastrup Clemmesen, Dansk Erhverv
Læs bloggen her

Familie giver slip på ejerskabet af kendt butikskæde

Foto: detailfolk.dkMandag den 15 august 2022 kl. 11:53 af: Kristian Holgersen

En af landets velkendte butikskæder har fået ny ejer. - Det er en svær beslutning at sælge en familievirksomhed, siger kædens VP.

Panduro kommer på nye hænder.

Ejerfamilien har netop solgt den store hobbykæde til virksomheden Lekolar, som udvikler læringsmiljøer til skoler og institutioner.

Tilbage i midten af 1950’erne blev Panduro stiftet i Danmark, men efter få år rykkede hovedkvarteret til Malmø. I dag har hobbykæden 95 butikker fordelt på markederne i Sverige, Danmark, Norge, Holland og Belgien.

- Det er naturligvis en svær beslutning at sælge en familievirksomhed, men vi er sikre på at dette er den bedste løsning for Panduro og alle vores dygtige medarbejdere, siger Thomas Panduro til Detailfolk.dk. Han er Vice President og en del af familie-ejerkredsen sammen med Jesper og Peter Panduro.

- En stor del i beslutningen er, at vi i næste generation går fra 3 til 9 ejere, og det tror vi ikke ville være optimalt for Panduro. I Lekolar har vi fundet en ny ejer, hvor der er mange synergieffekter og som har en langsigtet plan for de to virksomheder, siger Thomas Panduro.

Ser er stort potentiale

Gennem opkøbet af Panduro bevæger Lekolar sig for første gang ind på forbrugermarkedet. Det ser den adm. direktør - David Persson - et stort potentiale i.

- Dette er et strategisk vigtigt skridt for Lekolar, siger han i en pressemeddelelse.

- Selvom vi har forskellige målgrupper, har Lekolar og Panduro meget til fælles. Inden for hobbymaterialer har vi et lignende sortiment, og vi er også drevet af at inspirere kreative mennesker og skabe rammer for læring og glæde, siger David Persson.

Selvom Panduro fremover bliver en del af Lekolar-koncernen, vil butikskæden fortsat drives som en selvstændig virksomhed. Den nuværende adm direktør, Rickard Kemfors, beholder også sin post.

LÆS OGSÅ: Stor kundeklub krydser magisk grænseFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD