Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
L�s bloggen her

Ejer af kendt spisekæde overrasker med økonomisk comeback

Foto: detailfolk.dk



COPENHAGEN CONCEPTS

Der er otte Mash-restauranter i Danmark og to i Tyskland.

Restauranten i London lukkede i 2019.

Bistro Sommelier har en enkelt restaurant i Hamborg.

Driftsresultat (mio. kr.)
2020: 7.225
2019: (14.036)
2018: (14.901)

Årets resultat (mio. kr.)
2020: 3.589
2019: (14.176)
2018: (19.982)

Egenkapital (mio. kr.)
2020: (19.294)
2019: (22.883)
2018: (8.705)

Kilde: Årsrapporter for Copenhagen Concepts ApS

Thursday den 10 June 2021 kl. 10:10 af: Kristian Holgersen

De senere år har været dyre for ejeren af kendt spisekæde. Men i løbet af coronakrisen er de sorte tal - overraskende nok - vendt tilbage.

Set udefra kan det virke nærmest naturstridigt, når ejeren af bøfkæden Mash og Bistro Sommelier går fra minus til plus i årsregnskabet for 2020.

Fra 2017 til 2019 har Copenhagen Concepts - som koncernen hedder - nemlig tabt over 35 millioner kroner. Men nu står der pludselig 3,6 millioner kroner på bundlinjen, selvom restaurationsbranchen som helhed har været igennem det nok mest udfordrende år nogensinde på grund af coronavirussen.

I årsrapporten giver ledelsen sit bud på, hvordan det kunne lade sig gøre.

- Corona-nedlukningen har kastet lange skygger over særligt restaurationsbranchen og oplevelsesindustrien, og her er Copenhagen Concepts ingen undtagelse. Men to nedlukninger til trods er koncernen kommet stærkt igennem 2020, hvor mellemperioden bød på flot aktivitet og en positiv udvikling, der overgik vores forventninger, skriver ledelsen.

Copenhagen Concepts besluttede at justere forretningsmodellen i 2019 - især med henblik på satsningerne i udlandet. Den store Mash-restaurant i London blev lukket ned, mens restauranterne i Tyskland nu er overdraget til franchisepartnere.

Siden har Copenhagen Concepts haft mere fokus på den danske del af forretningen, og det har været en god beslutning, lyder det fra ledelsen.

Medarbejdere i fuld beskæftigelse

Under hele coronakrisen har Copenhagen Concepts desuden valgt at beholde alle deres medarbejdere i fuld beskæftigelse. Det har også været med til at få virksomheden sikkert igennem krisen.

 - Selvom det har øget vores omkostninger i en tid, hvor der ingen indtægter var, så vi det som en vigtig investering i vores forretning. Der er udvist stor fleksibilitet og velvilje, og vi er særdeles glade for, at vi valgte at gøre alt, hvad vi kunne, for at fastholde vores erfarne og dygtige medarbejderstab, og vi er meget tilfredse med, at vi ikke har set os nødsaget til at foretage coronarelaterede opsigelser, skriver ledelsen.

- Det sker til trods for, at hjælpepakkerne langt fra har kompenseret for de omkostninger, der har været i forbindelse med nedlukningerne, og der forestår en længere periode, hvor koncernen skal revitaliseres, og kapital skal allokeres til de mange coronalån, der er ydet.

Ledelsen tøver med at komme med forventninger til 2021, som lagde ud med en lang nedlukning. Men på den lange bane er optimismen ikke til at tage fejl af:

- Koncernen ser med stærk optimisme på de kommende år, hvor såvel Mash som Bistro Sommelier vil kunne udbygge den allerede stærke markedsposition, skriver ledelsen.

LÆS OGSÅ: Ekspansiv restaurantkæde i parløb med Rema 1000-selskab



Flere detailnyheder Gå til forsiden




Daglig nyhedsmail:



Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirect







Seneste jobs



detailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832




Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD