Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
Læs bloggen her

Designfirma betaler millioner i bøde for at diktere priser

Foto: ColourboxMandag den 21 september 2020 kl. 09:43 af: Kristian Holgersen

Myndighederne fik en henvendelse fra eksklusivt designfirma, som førte til en stor millionbøde for brud på konkurrenceloven.

Designfirmaet Gubi, der fokuserer på møbler og belysning, har betalt en bøde på hele seks millioner kroner for brud på konkurrenceloven.

Sagen begyndte med en henvendelse fra Gubi, hvor virksomheden selv gør opmærksom på omsætndighederne. Det skriver Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen i en pressemeddelelse.

Ifølge bødevedtagelsen har ansatte i Gubi A/S indgået konkurrencebegrænsende aftaler med forhandlere ved at stille krav om, at de vejledende priser skulle være mindstepriser.

Overtrædelserne er sket i en periode på i hvert fald et par år indtil februar 2020.

- Forhandlere skal have mulighed for selv at sætte prisen på de varer, de sælger, så de kan konkurrere på prisen til gavn for kunderne. Det har Gubi forhindret dem i ved at diktere, hvad varerne som minimum skulle koste, siger Jakob Hald. Han er direktør i Konkurrence og Forbrugerstyrelsen.

- Det har dog indgået som en formildende omstændighed i bødens størrelse, at Gubi selv har henvendt sig til os om lovovertrædelsen, fortsætter han.

Myndighederne har desuden lagt væk på, at Gubi har dokumenteret, at virksomheden har implementeret foranstaltninger, der skal sikre, at overtrædelsen ikke sker igen.

Gubi driver en enkelt selvstændig butik på Møntergade i København.

Gennem de seneste par år har Gubi bogført overskud på over 100 millioner kroner. Men sidste år gik toplinjen lidt i stå, og det fik den tidligere ejer - Jacob Olsen - til at stoppe som adm. direktør. I stedet blev posten overtaget af Kenni Riise, der blev beskrevet som en mere driftsorienteret profil i Børsen.

LÆS OGSÅ: Landsdækkende kæde betaler bøde for vildledningFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD