Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
L�s bloggen her

Designer kæmpede mod Ilva og endte med kæmpe regning

Foto: IlvaMonday den 12 February 2018 kl. 10:13 - Kilde: Business

Det er den store mod den lille, når detailgiganter sælger kopivarer. Og det kan koste dyrt at kæmpe kampen, har en dansk designer erkendt.

Den danske designer Louise Roe kunne ikke lade stå til, mens Den Lars Larsen-ejede møbelkæde Ilva solgte vaser, der var stort set identiske med hendes Jewel-vaser.

Hun hyrede derfor en advokat og startede en sag, som endte med, at Ilva trak vasen tilbage og destruerede restlagret, inden sagen kom for retten. Louise Roe valgte derefter at stoppe sagen, fordi det ville blive for dyrt for hende i advokatregninger at føre sagen videre, også selvom hun ville få erstatning. 

- Jeg føler, det har været den lille mod den store i den her sag. De destruerede lageret og stoppede salget, men i sidste ende er det mig, der sidder tilbage med regningen, siger hun til Business.

Vasen solgte ikke så godt

Hos ID-Design, der står bag Ilva, mener direktøren ikke, at Ilva har gjort noget forkert. Og de stoppede ikke salget, fordi vasen var et kopiprodukt.

- Vi valgte at trække den tilbage af kommercielle årsager, fordi den ikke solgte godt, men efter vores og vores advokats vurdering var der ikke tale om en juridisk krænkelse. Man kan ikke være uenig i, at vaserne ligner hinanden, men det er der mange ting, der gør inden for design, og vasen var ikke beskyttet, siger administrerende direktør hos IDdesign, Michael Christiansen.

Ilva er langt fra den eneste detailkæde, der har solgt produkter, som designere har ment, lignede deres design til forvæksling. Og det er et stigende problem, mener administrerende direktør i brancheorganisation Design denmark, Henrik Weiglin.

- Det er måske at tage munden for fuld at tale om en egentlig forretningsmodel, men vi ser desværre flere og flere af den her slags sager, siger han.

LÆS OGSÅ: Se afgørelsen: Kendt designer og supermarked i plagiatstrid

Læs hele artiklen på Business


Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD