Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
Læs bloggen her

Danskerne trodser nye trends - vil helst have discount

Foto: detailfolk.dkOnsdag den 27 maj 2015 kl. 11:25 af: Lise Møller Schilder

Det vigtigste for danskerne er stadig prisen, når de handler. Det viser en ny global undersøgelse.

Selvom en koncern som Coop netop nu er i gang med at forsøge at omvende danskernes madvaner, kan der være lang vej igen. En undersøgelse fra analyseinstituttet Nielsen viser nemlig, at 70 procent af danskerne mener, at pris er den vigtigste faktor, når de skal vælge produkter. 

Undersøgelsen viser derudover, at 29 procent af alle varer købes på tilbud. Ser man nærmere på varegrupper som kaffe og sodavand, er der tale om hele 60 procent.

- De danske forbrugere har de seneste år handlet mere og mere i discountbutikker i takt med stigningen i antallet af disse butiksformater. Der ligger en stor opgave i at overbevise forbrugerne om en øget ”value for money” oplevelse, hvis man begynder at arbejde med specielle sortimenter og koncepter i dagligvarehandlen, skriver Nielsen i en pressemeddelelse.

Nielsens undersøgelse er lavet blandt 30.000 forbrugere i 60 lande.

Renlighed og sortiment er næstvigtigst

Det område, som forbrugerne mener er næstvigtigst, er dog renlighed og sortiment. Og derfor er den omstilling, som ses i mange supermarkeder en god idé, vurderer Søren Fromberg Nielsen, som er Head of Analytics hos Nielsen Danmark.

- Det er måske ikke så mærkeligt, at retailerne på det danske marked netop satser på discountbutikker og nu også i langt højere grad sortimentet med specielle madkoncepter/convenince-løsninger og fokus på produkter fra lokale producenter regionalt placeret tæt på butikkerne, fortæller Søren Fromberg Nielsen.

Han vurderer, at vinderne af supermarkedskampen bliver dem, der kan tage højde for differentieret sortimenter indenfor sine egne butikker.

LÆS OGSÅ: Derfor trodser Coop discountbølgen

 Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD