Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
L�s bloggen her

Dagrofa giver hundredvis af varer ny mærkning

Tuesday den 16 February 2021 kl. 06:00 af: Redaktionen

Mange kunder bliver forvirrede over datomærkningen på fødevarer, lyder det fra Dagrofa, som nu forsøger at give en hjælpende hånd.

Forbrugerne bliver ikke vejledt godt nok om holdbarhed, så derfor risikerer god mad at ende i skraldespanden, selvom det sagtens kunne være havnet i mavesækken.

Sådan lyder advarslen fra dagligvarekoncernen Dagrofa, som ikke mener, at den normale datomærkning med udtrykket “bedst før” er tilstrækkelig klar i mælet.

Derfor sætter Dagrofa nu sin egen datomærkning på omkring 900 fødevarer under koncernens eget mærke, hvor der står “ofte god efter.”

- Vi ønsker at hjælpe vores kunder endnu mere, og derfor vil man i fremtiden kunne se teksten ”bedst før” og ”ofte god efter” på vores egne varer som pasta, gryn, krydderier, konserves og lignende, siger Henrik Engberg Johannsen. Han er CSR-chef i Dagrofa.

- Vi har igangsat en række tiltag for at reducere vores eget madspild med 50 procent inden 2030, og vi vil også gerne hjælpe forbrugerne med at mindske madspild i husholdningen, da undersøgelser viser, at det største madspild sker der, siger han.

I en undersøgelse fra EU-kommissionen fra januar 2018 vurderes det, at op mod 10 procent af det europæiske madspild skyldes forvirring om datomærkningen. Desuden har Miljøstyrelsen anslået, at de private husholdninger er den sektor, som står for den største andel af det samlede danske madspild på cirka 715.000 ton årligt - nemlig 36 procent svarende til 260.000 ton.

Dagrofa har i alt over 500 butikker i kæderne Meny, Spar, Min Købmand og Let-Køb.

LÆS OGSÅ: Ny kædeansvarlig i Dagrofa lover fart over feltetFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD