Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
L�s bloggen her

Coop bruger millioner på varmepumper og solceller

Foto: Grafik: detailfolk.dkWednesday den 10 April 2019 kl. 06:00 af: Kristian Holgersen

Alle butikker skal være fri for fossile brændsler i løbet af to år, lyder målsætningen fra koncernen.

Dagligvarekoncernen Coop udskifter op mod 100 olie- og gasfyr med varmepumper og solcelleanlæg.

Målet er at reducere CO2-udslippet med 5.000 tons om året og være fri for fossile brændstoffer i alle koncernens butikker i løbet af to år, fremgår det af en pressemeddelelse.

- Verdens store udfordring er klimaet. Ungdommen demonstrerer verden over for at vække politikere og virksomheder siger Peter Svendsen. Han er Coops Chef for Energi og Grøn Omstilling.

- Coop ønsker at vise vejen for initiativer der kan bremse klimaforandringerne og dette er endnu et eksempel på de store ambitioner, vi har på området. Det forventer vores kunder også når de handler i Danmarks mest ansvarlige dagligvarevirksomhed, fortsætter han.

Koster millioner

Coop forventer at lave 30 solcelleanlæg i sine egne butikker. I det omfang det er muligt, skal varmepumper og solcellerne placeres ved samme butik.

I alt er der tale om en investering på omkring 50 millioner kroner, når der inkluderes de selvstændige brugsforeninger. Investeringerne ventes at have en være god for både miljøet og pengepungen, fremgår det af pressemeddelelsen.

- Vi installerer solcelleanlæg, der producerer et forbrug, som svarer til det forbrug varmepumperne bruger. Dermed går vi fra den sorte til den grønne energikilde, siger Peter Svendsen.

LÆS OGSÅ: Sparer 40 millioner årligt: Nu får Coop-kæder certificering

 Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD